Căminul de bătrâni "Antim Ivireanul" se modernizează. Când se încheie lucrările

Căminul de bătrâni

Căminul de bătrâni din Călăraşi se modernizează FOTO Facebook/PMC

Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfântul Antim Ivireanul”, instituţie înfiinţată de Consiliul Local şi aflată sub coordonarea Direcţiei de Asistenţă Socială Călăraşi se modernizează.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Aşa cum am spus în dese rânduri, nu lăsăm pe nimeni în urmă. Încercăm astfel să oferim condiţii mai bune beneficiarilor, persoane vârstnice, care necesită îngrijire medicală permanentă ce nu poate fi asigurată la domiciliu, care nu se pot gospodări singure, care sunt lipsite de susţinători legali, care nu au locuinţă şi nu realizează venituri proprii.
 
Lucrările, finanţate integral de la bugetul local, vizează înlocuirea pardoselii din plăci de gresie ceramică de pe holul de la parter, înlocuirea cu covor PVC antibacterian a parchetului din camere, aflat într-o stare avansată de degradare, etc. Sperăm să terminăm aceste lucrări într-o lună şi jumătate", a explicat Marius Dulce, primarul Călăraşiului. 
 
Modernizarea căminului va continua implementarea proiectului „Reabilitarea termică a Căminului pentru persoane vârstnice Sfântul  Antim Ivireanul Călăraşi”,finanţat prin fonduri europene în cadrul POR 2014-2020.
 
În valoare totală de peste 2,7 milioane lei, proiectul se află în faza de achiziţie a seviciilor de proiectare pentru documentaţia la stadiul Proiect Tehnic (PT) şi a execuţiei lucrărilor de construcţii. Finalizarea achiziţiei este estimată de către autorităţile locale în luna august.
 
Urmează apoi ca în primele 3 luni ale contractului să se realizeze proiectul tehnic după care va începe execuţia lucrărilor de construcţii cu o durată de 12 luni. De asemenea, căminul va fi dotat şi cu un ascensor exterior, fiind uşurată astfel şi aşa greoaie a bătrânilor. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările