Au colectat 11 tone de deşeuri. Copiii din Călăraşi, campionii proiectului EcOprovocarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivitatea de premiere a avut loc la sala Barbu Ştirbei
Festivitatea de premiere a avut loc la sala Barbu Ştirbei

A IV-a ediţie  a proiectului educaţional „ecOprovocarea şi-a desemnat câştigătorii din Călăraşi. Festivitatea de premiere a avut loc pe 16 iunie la  Sala ,,Barbu Stirbei” din cadrul Centrului Cultural Judeţean, elevii de la Colegiul Economic ocupând locul III, iar echipa şcolii gimnaziale „Mircea Vodă” situându-se în fruntea clasamentului.


În perioada 1 noiembrie 2013-31 mai 2014, echipele din Călăraşi au reuşit să colecteze şi să recicleze 11.101 kilograme de deşeuri, au plantat 120 de arbori, au amenajat  11.500  metri pătraţi de spaţiu verde, au adunat peste 43 de tone de deşeuri în campaniile de igienizare, au organizat 624 campanii de conştientizare în rândul populaţiei şi au creat peste 2.474 de materiale educaţionale pe teme de mediu. Toate aceste activităţi au presupus 7.958 de ore de voluntariat pentru mediu. „EcOprovocarea” este o competiţie educaţională între şcoli din judeţele Sălaj şi Călăraşi, care are ca scop principal educarea elevilor prin implicarea activă în problemele de mediu cu care se confruntă comunităţile din care fac parte. Programul, organizat de ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă în parteneriat cu  TenarisSilcotub, este câştigătorul Energy Globe Award 2014 la nivel naţional.

Echipe de ecoambasadori

Fiecare şcoală a fost reprezentată de o echipă de ecoambasadori, formată din 10 elevi din clasele V-VIII şi 3 profesori. Pentru fiecare activitate desfăşurată şi pentru rezultatele obţinute, echipele au primit puncte conform unui barem prestabilit. Aceştia au avut misiunea de a organiza evenimente cu un impact pozitiv asupra mediului, de a-şi implica şi motiva cât mai mulţi colegi pentru a participa la evenimente, de a implementa mici proiecte de reciclare, de îngrijire a spaţiului verde, de conştientizare a comunităţii privind diferite probleme de mediu etc.

„A fost o ediţie ca nicio alta de până acum, în care echipe puternice, serioase şi creative de elevi şi profesori minunaţi au creat rezultate atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru şcoală. Nu putem decât să ne dăm jos pălăria în faţa lor, a muncii şi rezultatelor acesteia, să-i felicitam şi să speram că ei vor fi şi de acum înainte ecoambasadorii de care planeta are nevoie.” a spus Lucia Cojocaru, manager al proiectului „ecOprovocarea”.

Vă recomandăm şi:

Cum poţi să devii campion la reciclare. Votează online pentru un mediu mai curat în Călăraşi!

Primăria Capitalei a încheiat un nou acord pentru reciclarea bateriilor uzate. Oamenii ar vor fi recompensaţi cu electrocasnice

 FOTO Prima staţie inteligentă de colectare a deşeurilor, inaugurată la Buzău

Atelier de reciclare artistică pentru copii, în Foişorul de Lemn de pe Bulevardul Castanilor

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite