Începe vaccinarea antirabică a câinilor şi pisicilor, ce trebuie să facă proprietarii

Începe vaccinarea antirabică a câinilor şi pisicilor, ce trebuie să facă proprietarii

Doar câinii microcipaţi vor fi imunizaţi. Pentru pisici, vaccinul este contracost FOTO Adevărul

În cadrul campaniei de vaccinare antirabică a câinilor şi pisicilor din gospodăriile călărăşenilor, doar patrupedele care au carnet de sănătate şi sunt microcipaţi vor fi imunizaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

D.S.V.S.A Călăraşi va derula din luna octombrie campania de vaccinare antirabică a câinilor şi pisicilor din gospodăriile populaţiei. Vaccinarea profilactică antirabică a câinilor, pisicilor, câinilor de stână, este obligaţia proprietarilor şi a deţinătorilor de animale, persoane fizice sau juridice.

Pentru a realiza acest important demers medical, susţin medicii veterinari, câinii trebuie să fie identificaţi prin microcipare de către medicul veterinar din localitate, operaţiune care va fin suportată de proprietar.
 Vaccinarea profilactică antirabică va fi executată de către medicii veterinar, fiind gratuită la câini şi contracost la pisici. Costul vaccinului antirabic este suportat din bugetul DSVSA Călăraşi.

Ce riscă cei care refuză

“Neprezentarea de către deţinătorii de câini şi pisici pentru efectuarea operaţiunii sanitare veterinare obligatorii de vaccinare antirabică, cât şi refuzul acestora sau neacordarea sprijinului necesar pentru a fi efectuate aceste operaâiuni, atrage după sine sancţionarea contravenţională conform HG 984/2005, cu modificările si completările ulterioare, art 5, lit J, punct 3 şi 4 cu amendă de la 400 la 800 lei.

Toţi proprietarii de câini şi pisici trebuie să răspundă în această campanie de vaccinare antirabiăa pentru a preveni una dintre cele mai grave boli care poate evolua la animale cât şi la om, rabia (turbarea) o boală transmisibilă de la animale la om, incurabilă  şi cu efecte letale”, a anunţat DSVSA.
 

Vă recomandăm şi:

Târg de adopţii în parcul Dumbrava. Căţeii fără adăpost caută stăpâni

Cum vrea Maria Dragomir, deputat PP-DD, să ne scape de maidanezi. Câinii să fie adoptaţi pe banii statului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările