6,66%, rata şomajului în judeţul Călăraşi. 7.248 de persoane caută un loc de muncă

6,66%, rata şomajului în judeţul Călăraşi. 7.248 de persoane caută un loc de muncă

Bărbaţii, cei mai afectaţi de lipsa locurilor de muncă Foto:I.S.

Deschiderea sezonului de lucru în construcţii şi agricultură a redus rata şomajului nesemnificativ în judeţul Călăraşi. La 31 mai 2014, în evidenţa Agenţei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă se aflau înregistraţi 7.248 şomeri, ceea ce corespunde unei rate a şomajului de 6,66%, cu 0,32 puncte procentuale mai mică decât cea înregistrată la finele lunii aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Astfel, la sfârşitul lunii mai, numărul şomerilor indemnizaţi a fost de 1.366 persoane, iar al celor neindemnizaţi de 5.882 persoane. Din totalul celor 7.248 persoane, 329 sunt şomeri de lungă durată tineri, adică persoane cu  vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani aflate în şomaj neîntrerupt pentru o perioadă mai mare de 6 luni, iar 2.342 sunt şomeri de lungă durată adulţi, reprezentând persoane în vârstă de 25 ani şi peste, aflate în şomaj neîntrerupt pentru o perioadă mai mare de 12 luni.  

În ceea ce priveşte nivelul studiilor, în evidenţa AJOFM Călăraşi sunt înregistrate 150 persoane cu studii superioare, 780 persoane care au absolvit liceul sau şcoala postliceală, precum şi 6.318 şomeri ce au absolvit învăţământul primar, gimnazial sau profesional.  

Bărbaţii, primii pe listă

La nivelul judetului Călaraşi, rata şomajului se menţine în continuare ridicată în rândul bărbaţilor, acestia reprezentând 60% din totalul persoanelor înregistrate. Cei mai mulţi şomeri înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă  din Călăraşi sunt persoane cu vârsta peste 50 de ani. Numărul celor care şi-au pierdut locul de muncă la începutul anului a fost cu 643 de persoane mai ridicat decât în 2013. Astfel, la 31 ianuarie 2014, erau înregistraţi 8.804 şomeri, din care 2.686 beneficiari de indemnizaţie de şomaj şi 6.118 şomeri neindemnizaţi, rata şomajului înregistrând valoarea de 8,09%.

Vă recomandăm şi:

Unde vă puteţi angaja în această săptămână. Cele mai multe locuri vacante sunt în confecţii

S-a deschis sezonul angajărilor. Agricultura şi construcţiile, mană cerească pentru şomeri

Bursă cu ghinion. Mai puţin de jumătate din şomerii care au sperat la o slujbă, angajaţi

Portalul EURES, din nou activ. Cum află un şomer ce locuri de muncă sunt disponibile în străinătate

Angajări în Ungaria prin reţeaua EURES Cum poţi să câştigi 1.100 de euro pe lună

Ce beneficii au firmele care angajează şomeri. În Călăraşi, 8.800 de persoane caută o slujbă

Cum să-ţi găseşti mai uşor o slujbă. Cursurile de formare profesională, un avantaj pe piaţa muncii

Cum poţi să câştigi 1.300 de euro pe lună. Finlandezii caută personal pentru curăţenie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările