VIDEO Ursul care a terorizat satele din zona de munte a Buzăului a fost împuşcat

VIDEO Ursul care a terorizat satele din zona de munte a Buzăului a fost împuşcat

Ursul care a semănat teroare, timp de luni bune, în comunele Colţi şi Pănătău a fost omorât, în această dimineaţă, de vânători, în zona Pătârlagele. Imediat după ce a fost împuşcat, primarul comunei Colţi a postat pe site-urile de socializare imagini cu cadavrul ursului care, numai în ultima lună, a făcut ravagii în gospodăriile a zeci de localnici din zona de munte a judeţului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
De mai bine de o lună, localnicii comunelor din zona de munte a judeţului Buzău au fost terorizaţi de un urs care a intrat în gospodării şi a ucis zeci de animale. 
 
Joi dimineaţă, după săptămâni de căutări, ursul a fost depistat de către vânători în zona Pătârlagele, iar unul dintre aceştia a reuşit să îl împuşte. Primarul comunei Colţi, Pavel Rădulescu, a fost cel care a  anunţat că ursul a fost ucis.
 
Numai în ultima lună, ursul a făcut ravagii în gospodăriile mai multor săteni din comunele Colţi şi Pănătău. Fiara a atacat şi ucis zeci de animale domestice.
 
În urma numeroaselor sesizări primite de la autoriţi şi cetăţeni, la începutul lunii aprilie, Prefectura Buzău a dat undă verde pentru uciderea animalului sălbatic, iar de atunci, echipele de vânători şi jandarmi au început pânda în zonele unde fiara a mai atacat.
 
În urma proceselor verbale întocmite de autorităţi, sătenii ale căror gospodării au fost atacate de urs vor primi zilele acestea  despăgubiri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: