VIDEO O şosea din Buzău, în topul celor mai spectaculoase drumuri din România

VIDEO O şosea din Buzău, în topul celor mai spectaculoase drumuri din România

Viaductul Stânca Teherău Foto: miscellanea.ro

Jurnaliştii de la Yahoo News au întocmit un top al celor mai frumoase zece şosele din România, iar în acest clasament se află şi unul dintre drumurile din judeţul Buzău, mai exact Pasul Buzăului. Şoselele alese sunt spectaculoase atât ca peisaj, cât şi pentru şoferii care le parcurg.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Drumul inclus în top însoţeşte râul Buzău şi leagă municipiul reşedinţă de judeţ cu municipiul Braşov. Drumul Naţional 10 trece prin oraşele Pătârlagele, Nehoiu şi Întorsura Buzăului, pentru ca apoi să intre în Depresiunea Braşovului. 
 
Drumul, cu o lungime totală de 146 kilometri, ajunge până în localitatea Hărman, unde se uneşte cu DN11.  Pe traseu pot fi vizitate barajul şi lacul de acumulare Siriu, viaductele Giurca şi Stânca Teherău dar şi superba cetate Prejmer.
 
Porţiunile de drum sunt alese după îndelungi studii şi dezbateri si reprezintă tronsoanele cele mai spectaculoase din România. 

Astfel, pe lângă şoseaua buzoiană amintită se mai regasesc în top: Pasul Turnu Rosu, Trans-Semenicul, Defileul Jiului, Cheile Bicazului, Transalpina, Transfagărăşanul, Pasul Tihuţa, Pasul Vâlcan şi Pasul Prislop.

Pasul Turnu Roşu face legătura dintre judeţele Sibiu şi Vâlcea, de-a lungul Văii Oltului.

Yahoo News | Foto: Wikimedia Commons

Defileul Jiului asigură legătura rutieră dintre oraşele Târgu Jiu şi Petroşani, din Gorj
FOTO Adevărul 

Spectaculoasa cale rutieră de pe Cheile Bicazului este şi plină de pericole, deoarece stânca mărgineşte drumul pe o parte, iar prăpastia se "deschide" deseori la cealaltă margine de drum.
FOTO Adevărul 

Transalpina este cea mai înaltă şosea montană din România, atingând 2.145 de metri în Pasul Urdele.

FOTO Shutterstock 

Transfăgărăşan. Drumul care ajunge la 2.034 de metri altitudine este plin de curbe şi coborâri periculoase. A fost desemnat de echipa Top Gear drept «cel mai frumos drum din lume», dar şoferii spun că sunt puşi în situaţia de a schimba viteza la fiecare 3-4 minute, o situaţie nu tocmai distractivă.

Pasul Tihuţa, din munţii Bârgău, leagă Bistriţa de Vatra Dornei

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările