VIDEO Evaluarea Naţională 2016. Subiectul de geometrie plană a fost cel mai dificil, în opinia unora dintre adolescenţii buzoieni

VIDEO Evaluarea Naţională 2016. Subiectul de geometrie plană a fost cel mai dificil, în opinia unora dintre adolescenţii buzoieni

Peste 3.200 de absolvenţi de gimnaziu din Buzău au susţinut miercuri a doua probă a Evaluării Naţionale 2016, la matematică. Primele rezultate la Capacitate 2016 vor fi afişate vineri, 1 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Matematica a fost din nou o provocare pentru copiii aflaţi în Evaluarea Naţională. Elevii de clasa a opta au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare cu mai multe subpuncte. Cel mai dificil dintre toate a fost, în opinia unora dintre adolescenţi, subiectul al treilea, de geometrie plană. 
 
Una dintre cerinţele problemei era să dovedească paralelismul unei laturi a unui triunghi echilateral cu o dreaptă care forma un alt triunghi în exteriorul primului.
 
”Au fost mai grele subiectele de astăzi decât cele la română. La prima problemă de geometrie mi s-a părut punctul c ca fiind cel mai greu, unde trebuia să aflăm perimetrul unui triunghi unde aveam o singură latură dată. Eu nu am reuşit să fac această problemă care avea cinci puncte”, ne-a spus Andrada Bercariu, elevă.
 
Dispute între elevi a creat însă punctul şase de la primul subiect. Candidaţii ar fi trebuit să răspundă în baza unei diagrame care este numărul elevilor care au obţinut nota 5 la un test de matematică. Aici părerile au fost împărţite.
 
 
Subiectele de la cea de a doua probă a Evaluării Naţionale vor face diferenţa între elevi, şi asta din cauza dificultăţii unora dintre probleme.
 
La Evaluarea Naţională 2016 s-au înscris 3.380 candidaţi din Buzău, însă au lipsit 153 de la examenul de matematică de astăzi. La prima probă la Capacitate 2016, cea la limba şi literatura română, s-au prezentat în sălile de examen 3.235 de elevi, 145 fiind absenţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările