VIDEO Evaluare Naţională 2016 Buzău. Căldura din clase le-a dat bătaie de cap elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Salcâmii” lui Baconski şi o călătorie într-o zonă turistică - cu asta s-au confruntat elevii de clasa a 8-a la evaluarea la limba română. În plus, candidaţii s-au chinuit să reziste temperaturilor ridicate din sălile de examen. În perioada 27 iunie – 5 iulie 2016, se desfăşoară Evaluarea Naţională 2016 pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2015-2016.

”A fost foarte, foarte cald în clasă. Am avut şi eu apă la mine dar ne-au dat şi acolo şi până la urmă a fost bine”, a spus eleva Adriana Panaitescu.

Chiar dacă se aşteptau mai degrabă la genul dramatic, poezia lui Baconski a fost pe gustul majorităţii candidaţilor. ”Mie personal mi s-a părut dificilă ultima compunere pentru că nu prea mă pricep la compus. A trebuit să facem o compunere despre o zonă turistică şi am scris o compunere imaginară”, a spus Ioana Dorojan.

Abordarea diferită a unor cerinţe a creat chiar dezbateri între elevi. Formularea unor cerinţe a dat mari bătăi de cap unor candidaţi care în final s-au lăsat păgubaşi. 

Cei mai mulţi au ieşit încrezători în şansele lor de a obţine medii care să le permită intrarea la licee de prestigiu. ”M-am pregătit destul de mult. M-am pregătit singur, acasă şi la şcoală, cu doamna diriginte şi sper să iau notă mare. La colegiul Mihai Eminescu aş vrea să intru”, a declarat Cezar Spirache.

image

Emoţiile au fost mari şi pentru părinţi. Unii chiar au şi plâns de bucurie când şi-au văzut copiii ieşind veseli din examen. ”Cred că mamele de băieţi sunt mai stresate decât, mamele de fete. Cel puţin asta simt eu. Era liniştit când a ieşit, a zis că a făcut tot, că a fost uşor. Trebuie să avem încredere în ei”, spune Mihaela Zecheru, mama unuia dintre copiii care au susţinut prima probă a Evaluării Naţionale la Şcoala nr. 11.

Evaluarea Naţională 2016 continuă marţi, 28 iunie, cu evaluarea la limba maternă iar miercuri, 29 iunie, elevii vor susţine examenul la Matematică.

image

Calendar Evaluarea Naţională 2016

27 iunie 2016 – Limba şi literatura română

28 iunie 2016 – Limba şi Literatura maternă

29 iunie 2016 – Matematică

1 iulie 2016 – Afişarea primelor rezultate, până la ora 16:00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00 – 20:00

2-4 iulie 2016 – Rezolvarea contestaţiilor

5 iulie 2016 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Repartizarea computerizată şi înscrierea la liceu

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată. Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. 

Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa  lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite