VIDEO Epava unei maşini, abandonată în parcarea firmei de asigurare care refuză să plătească despăgubirea

VIDEO Epava unei maşini, abandonată în parcarea firmei de asigurare care refuză să plătească despăgubirea

Caroseria este aoperită cu mesaje de protest

Un buzoian care se luptă de două luni să obţină dauna pe o asigurare CASCO a ales, în semn de protest, să abandoneze epava maşinii în parcarea firmei de asigurare. Proprietarul maşinii susţine că a plătit la timp asigurarea de peste 400 de lei lunar şi că avea dreptul la despăgubire. Asiguratorul i-a motivat păgubitului că nu poate efectua plata despăgubirii, deoarece are neclarităţi în ceea ce priveşte proprietarul de drept al autoturismului.

 
Autoturismul pentru care buzoianul Vasile Voicilă cere despăgubire a fost implicat în august într-un accident rutier, în zona de munte a judeţului Buzău. La 4 dimineaţa, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a oprit într-un copac. Daunele au fost de peste 80 la sută, după cum specifică procesul verbal întocmit de poliţistul care a cercetat evenimentul. A fost o maşină scumpă, un Chrysler evaluat de asigurator la 30.000 de euro, spune proprietarul ei, şi de aceea s-ar mulţumi şi cu numai un sfert din contravaloarea pagubei.
 
Supărat că nu poate obţine banii din asigurare, buzoianul a decis să protesteze, luni, într-un mod inedit. El a transportat caroseria până la sediul din centrul oraşului al asiguratorului, firma Groupama, pe o autoplatformă, şi a abandonat-o în parcarea acesteia, ca ”să le facă antireclamă”.
 
Tergiversările apar din cauză că asiguratorul are suspiciuni în ceea ce priveşte proprietarul de drept al maşinii. 
 
Într-un răspuns oferit păgubitului de către firma de asigurare, se arată că dosarul de daună a fost blocat până la soluţionarea aspectelor legate de achiziţia maşinii. Aceasta a fost luată de buzoian, în baza unor procuri, de la o firmă din Constanţa care a intrat ulterior în faliment. Firma i-a mai cerut buzoianului raportul final al lichidatorului societăţii pe care era înscrisă maşina, planul de distribuire a fondurilor obţinute din lichidare şi sentinţa de închidere a procedurii falimentului.
 
””Potrivit informaţiilor care ne-au fost prezentate până în acest moment, autoturismul în cauză a fost în proprietatea unei societăţi comerciale al cărei faliment a fost pronunţat şi în urma căruia societatea a fost radiată din Registrul Comerţului în luna martie a.c.. Până în acest moment, nu au fost prezentate documente valabile din care să rezulte dreptul de încasare a despăgubirii şi, în consecinţă, beneficiarul de drept, făcând astfel imposibilă despagubirea. Conform normelor în vigoare, informaţiile au fost solicitate, iar toate părţile implicate au fost informate cu privire la evoluţia dosarului.
Pentru a asigura aplicarea corectă şi promptă a normelor în vigoare şi pentru a ne respecta angajamentele luate faţă de toţi clienţii noştri, analiza riguroasă a dosarelor de daună este extrem de importantă şi urmăreşte asigurarea unui proces de despăgubire documentat, corect şi prompt”, se arată într-un comunicat al societăţii Groupama.

Buzoianul susţine că este proprietarul de drept al ”epavei” pentru care cere despăgubirea şi se pregăteşte să dea firma de asigurări în judecată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: