Noul primar al Buzăului, Constantin Toma, vrea curăţenie totală la Compania de Apă. Începe cu eliminarea directorului Ionel Tescaru

Noul primar al Buzăului, Constantin Toma, vrea curăţenie totală la Compania de Apă. Începe cu eliminarea directorului Ionel Tescaru

CLM Buzău

Primarul Constantin Toma a obţinut girul consilierilor locali să declanşeze un audit juridic şi financiar la Compania de Apă, pe cheltuiala societăţii. Totodată, edilul îi cere directorului Ionel Tescaru să demisioneze.

 
Astăzi, Constantin Toma a supus aprobării Consiliului Local Municipal, convocat în şedinţă extraordinară, aprobarea unui audit juridic şi economico-financiar la Compania de Apă. Verificarea va urmări ultimii 8 ani de activitate şi a fost aprobată cu unanimitate de voturi. 
 
Nu este singura măsură adoptată astăzi de consilierii lcoali şi care vizează Compania de Apă din Buzău. Aleşii au modificat Actul Constitutiv pentru a elimina acele prevederi care îngrădeau drepturile de acţionar majoritar ale CLM Buzău, dar şi o împuternicire expresă a unui reprezentant pe care municipalitatea îl va avea în Adunările Generale ale Companiei de Apă.
 
Este vorba despre avcoatul Lucian Sălcuţan (foto jos) care îl va înlocui pe fostul secretar al municipiului, Ştefan Nedelcu, cel care a fost până acum mandatat să reprezinte municipiul în structura respectivă.

 
Totodată, edilul îi cere directorului Ionel Tescaru să demisioneze. Cererea, făcută la finalul şedinţei Consiliului Local al Municipiului, a sunat ca o somaţie pentru managerul celei mai mari companii subordonate Consiliului Local Municipal Buzău. 
 
„Îl rog pe domnul Tescaru să-şi dea demisia, oficial, dacă mai are un pic de bun simţ. Aş dori să nu tergiversăm foarte mult convocarea Adunării Generale, pentru a lua măsuri de îndată pentru a reduce preţul apei şi încet-încet să îmbunătăţim calitatea ei”, a spus Toma.
 
Primarul Constantin Toma a cerut susţinere consilierilor locali pentru acţiunile pe care le va iniţia în legătură cu Compania de Apă, precizând că îşi doreşte reducerea preţului la apă, dat fiind că buzoienii plătesc unul dintre cele mai mari tarife din ţară, explicând că argumentul programelor europene care ar fi condus la majorări de tarife a fost contrazis. 
 
 
Toma a adus la şedinţa CLM două mostre de apă în două sticle: una de la robinet, alta limpede aşa cum este de dorit să fie apa buzoienilor pe viitor.
 
Primarul Buzăului a făcut public salariul directorului de la Compania de Apă, majorat imediat după alegerile locale. „Domnul Tescaru, avea salariul, 175 de milioane, net în data de 31.05.2016, atunci când a avut loc Adunarea Generală în care a modificat statutul, iar Consiliul Local nu mai poate lua nici o decizie. Din 8 iunie, când a văzut cine a ieşit primar, s-a mai aplicat o mărire de salariu. Tupeul este maxim!”, a susţinut Constantin Toma.
 
Managerul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, se află în concediu de odihnă, în acest moment.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: