VIDEO Protest inedit la poarta DIICOT Buzău, organizat de angajaţii unor turci cercetaţi pentru evaziune fiscală

VIDEO Protest inedit la poarta DIICOT Buzău, organizat de angajaţii unor turci cercetaţi pentru evaziune fiscală

Peste 30 de oameni au participat la protest

Un protest inedit a avut loc, miercuri după-amiază, la Parchetul Buzău, unde îşi au birourile procurorii DIICOT. Acţiunea a fost organizată de un număr de 30 de angajaţi ai unei brutării din oraş, supăraţi că din cauza anchetei DIICOT asupra patronilor turci au rămas fără loc de muncă şi salarii. Săptămâna trecută, şase afacerişti cu cetăţenie turcă s-au ales cu dosare penale pentru o evaziune de 18 milioane de euro.

 
Printre protestatari s-au aflat de la brutari, şoferi, vânzătoare până la morari sau muncitori necalificaţi. Au intrat în curtea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău pentru a-i cere explicaţii procurorului care i-a arestat pe patronii lor. 

Salariaţii spun că, din cauza anchetei, s-a creat o problemă socială în rândul salariaţilor firmei Delsan Prod. În total, turcii arestaţi săptămâna trecută au aproape 150 de angajaţi, la moara din Ulmeni şi brutăria din Buzău.
 
Procurorul DIICOT care anchetează cazul a acceptat să stea de vorbă cu o delegaţie a protestatarilor, formată din doi oameni, cărora le-a explicat că sunt şanse să îşi recupereze salariile, din sumele de bani indisponibilizate în vederea instituirii sechestrului asigurător. 

Salariaţii au aflat însă că rezolvarea va putea veni după o serie de demersuri birocratice. 
 
”Le-am explicat că există sume de bani indisponibilizaţi, ca urmare a instituirii sechestrului asigurator, şi că dumnealor pot face o cerere în vederea plăţii salariilor, care este analizabilă prin prisma altei cereri de ridicare în tot sau parte a măsurii sechestrului, pentru anumite sume de bani”, a declarat procurorul Nicolae Petroşel, şeful DIICOT Buzău.
 
Angajaţii turcilor s-au plâns şefului DIICOT Buzău că nu au de lucru şi nimeni nu le spune dacă vor mai avea sau nu loc de muncă. Procurorul le-a explicat că DIICOT nu a dispus în niciun fel blocarea activităţii firmelor cercetate ba, mai mult, oamenii legii au luat măsuri pentru ca activitatea deocamdată la numai unul dintre punctele de lucru. 
 
”În cursul zilei de ieri, am deblocat linia de producţie, am efectuat stocul de grâu, 850 de tone şi le-am cerut să dea drumul activităţii de producţie la moară”, a declarat procurorul Nicolae Petroşel, şeful DIICOT Buzău.
 
În urmă cu o săptămână, oamenii legii au arestat şase cetăţeni turci, consideraţi a fi capii unei reţelei de evaziune fiscală, care a produs un prejudiciu statului român de 18 milioane de euro. Turcii au cerut la Curtea de Apel Ploieşti să fie cercetaţi în stare de libertate, solicitare care le-a şi fost admisă de magistraţii prahoveni.
 
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: