VIDEO Protest la Nitroporos Făgăraş. 12 muncitori s-au baricadat într-un turn şi ameninţă cu greva foamei şi cu sinuciderea

VIDEO Protest la Nitroporos Făgăraş. 12 muncitori s-au baricadat într-un turn
şi ameninţă cu greva foamei şi cu sinuciderea

Combinatul de la Făgăraş s-a înschis în 15 mai. FOTOArhivă.

Muncitorii sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile de luni bune, unii dintre ei chiar din decembrie 2013. Închiderea combinatului în 15 mai a fost picătura care a umplut paharul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muncitorii protestează în incinta fabricii, iar 12 dintre eu au urcat ântr-un turn de unde ameninţă că vor intra în greva foamei, sau chiar se se vor sinucide dacă nu îşi vor primi salariile restante. Oamenii sunt supăraţi că patronul, omul de afaceri Ioan Niculae nu şi-a ţinut promisiunile. Acesta le-a spus angajaţilor că îşi lua jumătate din bani până în 25 mai, iar restul peste încă zecel zile. Angajaţii însă nu au primit niciun leu.

Muncitorii sunt disperaţi şi că îşi pierd locurile de muncă după ce combinatul şi-a încetat activitatea în 15 mai. Oamenii nu mai cred în promisiunile patronului care spune că va căuta soluţii pentru a ţine afacerea pe linia de plutire. Compania  Nitroporos Făgăraş funcţiona în baza unui contract de procesare încheiat cu grupul InterAgro, materia primă pentru producerea îngrăşământului fiind adusă de la alte companii din cadrul grupului chimic. Compania a pierdut contractual cu InterAgro şi nu mai poate funcţiona. „Instituţiile statului au folosit toate mijloacele pentru blocarea funcţionării combinatului şi, în consecinţă, contractul de procesare a fost suspendat. Combinatul nu a dispus şi nu dispune de mijloace financiare fără ajutorul societăţii Interagro. Din aceste motive, independente de voinţa noastră, suntem nevoiţi să închidem combinatul şi să disponibilizăm personalul”, se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul societăţii, Liviu Bărcuţean. Societatea Nitroporos SRL a fost înfiinţată pe data de 7 martie 2008.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările