Primăria Braşov vrea să renoveze monumentele din oraş. Ce va face municipalitatea cu turnurile din fostul zid şi bastioanele meşteşugarilor

Primăria Braşov vrea să renoveze monumentele din oraş. Ce va face municipalitatea cu turnurile din fostul zid şi bastioanele meşteşugarilor

Primăria Braşov renovează monumentele din oraş între care şi Piaţa Sfatului FOTO Ioan Buciumar

Primăria Braşov îşi propune să renoveze mai multe monumente istorice din oraş, între care turnuri, bastioane, Casa Sfatului şi Cetăţuia

Ştiri pe aceeaşi temă

Turnurile Alb şi Negru, bastioanele din oraş, Casa Sfatului şi Cetăţuia ar putea fi reabilitate de către Primăria Braşov. Deocamdată, municipalitatea a conturat temele de proiectare pentru acestea şi a lansat licitaţii în acest sens. 
 
 „Primăria şi-a propus să reabiliteze o serie de monumente istorice din municipiul Braşov. Vorbim de turnuri şi bastioane (atât cele de După Ziduri, cât şi cele de pe aleea de sub Tâmpa) Casa Sfatului, în viitor sperăm şi Cetăţuia. Pentru aceasta avem nevoie să elaborăm o documentaţie de specialitate, un caiet de sarcini dedicat acestor monumente istorice, iar în această perioadă încercăm să identificăm specialiştii care ne pot sprijini pentru elaborarea acestei documentaţii”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.
 
În ce priveşte turnurile şi bastioanele, a existat o problemă de natură juridică, rezolvată între timp. Acestea apăreau în documente atât în proprietatea municipiului, cât şi în cea a judeţului, dar situaţia a fost clarificată şi ele aparţin Primăriei. 
 
În cazul Cetăţuii, situaţia este mai complicată. Aici există un proces pe rol prin care se solicită trecerea acesteia în patrimoniul statului şi nu se ştie dacă Statul Român o va trece în patrimoniul Primăriei Braşov. În această perioadă, Primăria  caută un proiectant care să întocmească tema de proiectare şi caietul de sarcini care va sta la baza contractării serviciilor pentru întocmirea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru lucrările de consolidare şi restaurare. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările