Elevii braşoveni luptă din nou pentru faima mondială în informatică

Elevii braşoveni luptă din nou pentru
faima mondială în informatică

Cei trei elevi speră să câştige titliul cel mare. FOTOColegiul Naţional Unirea.

Dacă în anii trecuţi la competiţia American Computer Science League (ACSL) au participat elevi de la Colegiile Grigore Moisil şi Andrei Şaguna, anul acesta la concurs s-a înscris şi o echipă de la Colegiul Naţional Unirea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii Colegiului Naţional Unirea, pentru care acest concurs este o premieră, au avut rezultate însemnate olimpiade. Daniel Pandelea a obţinut bronzul la Olimpiada Naţională de Informatică din 2013 şi este şi acum calificat la faza naţională. Ceilalţi doi colegi ai săi, Claudiu Teodorescu şi Andrei Bălăşescu au participat şi ei la faza judeţeană a olimpiadei de informatică. Cei trei elevi au realizat şi site-ul Colegiului Naţional Unirea şi vor să-şi continuă studiile în informatică după terminarea liceului. Pentru a ajunge în America la concurs elevii au nevoie de 10.000 de euro. Consiliul Judeţea le va plăti transportul, dar tinerii au nevoie şi de alţi sponsori.

Anul trecut elevii braşoveni le-au dat clasă competitorilor veniţi în America de pe toate continentele. Echipa formată din trei elevi de la Şaguna, condusă de profesorul Doru Modrişan a obţinut locul întâi la categoria Intermediar. Echipa de la Colegiul de Informatică Grigore Moisil, condusă de profesoarea Manuela Şerban, fostă elevă a colegiului,  au obţinut două locuri întâi la Intermediar şi Seniori, cu echipe formate din cinci şi respective trei membri. Elevii de informatică au mai obţinut şi un loc III cu echipa de juniori.

Concursul din America este cea mai prestigioasă competiţie de informatică din lume. Concursul se desfăşoară de 35 de ani şi la el participă elevi de la peste 200 de licee din toată lumea. Concursul are loc în luna mai.

Pe aceeaşi temă:

Un braşovean a câştigat concursul mondial de şah pentru amatori

Elevii româmi, premiati la trei olimpiade de latină

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: