Şapte oferte pentru modernizarea terminalelor Regiei Autonome de Transport

Şapte oferte pentru modernizarea terminalelor Regiei Autonome de Transport

La Braşov sunt în prezent 34 de trasee de autobuze. FOTOArhivă.

Cinci capete de linie vor fi reamenajate. Proiectul mai prevede şi intoducerea sistemului e-ticketing la Braşov. Investiţia se ridică la 8 milioane de euro, bani europeni.

La Braşov sunt în prezent 34 de trasee de autobuze şi şase trasee de troleibuze, cu plecări din zece capete de linii principale. Dintre toate acestea doar capătul de linie de la stadionul Municipal este modernizat. Restul nu mai corespund de multă vreme cerinţelor de mediu şi de confort actuale. În total, mijloacele de transport în comun acoperă 566 de kilometri.

Noul proiect prevede modernizarea a cinci capete de linie în mai multe zone: Noua - strada Brazilor, Roman- strada Poienelor, Rulmentul- strada 13 decembrie, Saturn - bulevardul Saturn şi Triaj- strada Hărmanului. Edilii speră că prin modernizarea terminalor să se reducă semnificativ şi timpii de aşteptare în staţii. Valoarea investiţiei este de 8 milioane de euro.

Un alt proiect se referă la introducerea sistemul e-ticketing, prin care biletele clasice vor fi înlocuite de cartel magnetice.În autobuze vor fi aparate care validează călătoria automat la urcarea în mijlocul de transport. Conform proiectului, în 30 de staţii vor fi instalate automate de vânzare a cardurilor de călătorie ce pot fi „încărcate” cu un anumit număr de călătorii. Controlorii ar urma să fie şi ei dotaţi cu scannere, cu ajutorul cărora pot verifica dacă pasagerii au tichetele electronice valabile, dar şi cu aparatura necesară tipăririi amenzilor.


Pe aceeaşi temă:

Ce străzi întră în reparaţii vara aceasta

Braşovul îşi face parcări pe bani europeni

DN1, un nou drum al ruşinii în municipiul Făgăraş

O noua retea de drumuri la Brasov


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: