VIDEO Un brăilean şi-a distrus maşina cu o rangă după ce i-a fost confiscată de autorităţile italiene. „Ia maşina, Salvini!”

VIDEO Un brăilean şi-a distrus maşina cu o rangă după ce i-a fost confiscată de autorităţile italiene. „Ia maşina, Salvini!”

Brăileanul vandal şi maşina distrusă FOTO captura video

Incidentul s-a petrecut marţi, 19 ianuarie, în faţa unei secţii de carabinieri. Potrivit noii legislaţii italiene, orice persoană care are rezidenţă de peste 60 de zile în Peninsulă are obligaţia să-şi înmatriculeze maşina acolo, în caz contrar autovehicolul fiind confiscat.

O serie de imagini controversate, care au stârnit reacţii de toate felurile, au fost transmise în direct pe Facebook, marţi, 19 februarie 2019, de către un român din Brăila care munceşte în Italia.

Omul şi-a distrus pur şi simplu maşina în direct, folosind o rangă, în timp ce rostea aproape mecanic „Ia maşina, Salvini! (NR.: Mattteo Salvini este ministrul de interne al Italiei) Ia de aici!”, bărbatul a distrus meticulos bordul autovehicolului, apoi, geamurile şi farurile.

VIDEO AICI

Protestul inedit are legătură noua legislaţie introdusă în Italia de câteva luni („părintele” acestei fiind chiar Matteo Salvini). Modificările aduse codului rutier din Italia au intrat în vigoare la finalul anului trecut, iar articolul 93 interzice persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate.

Sunt exceptate de la această interdicţie anumite cazuri de concesiune în leasing, închiriere sau în comodat. Cei care sunt prinşi conducând maşini cu numere străine care se află în Italia de mai mult de 60 de zile sunt amendaţi iar autovehicolul este confiscat.

Brăileanul a fost oprit de Carabinieri marţi şi, fiind rezident de mai bine de 60 de zile în Italia, aceştia i-au sechestrat maşina şi i-au scris o amendă de 500 de euro.

Supărat de soluţiile pe care le are acum la îndemână pentru a-şi recupera maşina, de faptul că nu i se mai oferă timp şi convins că este un complot al italienilor pentru a le repune în vânzare peste câţiva ani, românul alege să-şi facă maşina praf cu o rangă (în fapt mânerul de la cheie telescopică).

Acţiunea este transmisă live pe Facebook şi se petrece chiar din faţa cazarmei carabinierilor care au aplicat legea. Nimeni nu a intervenit în răstimpul de circa şapte minute în care s-a produs distrugerea, de-abia la final făcându-şi apariţia un bărbat în uniformă.

Brăileanul a argumentat că fiind maşina lui are tot dreptul să facă ceea ce vrea cu ea, afirmând că pierderea dreptului de circulaţie nu poate să însemne şi confiscarea unei proprietăţi, aşa cum prevede legea italiană.
El a mai spus şi că legea este aplicată extrem de dur, fără să existe un preaviz ori un termen în care să se poată intra în legalitate sau să se expedieze maşina în ţara unde este înmatriculată.

Mulţi dintre cei care au comentat la imaginile postate pe internet de „Rotalianul”  şi de OMG News l-au contrazis însă pe brăilean, amintindu-i că înainte de aplicarea legii au existat cel puţin două luni de păsuire, răstimp în care sute de mii de români şi-au adus maşinile în România sau le-au înamatriculat în Italia. Mai mult decât atât, brăileanu au fost apostrofat dur că se dă în spectacol în loc să respecte legea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: