Primăria Brăila îşi doreşte încă un vapor de la Poliţia de Frontieră pe care să îl expună la una dintre intrările în oraş

Primăria Brăila îşi doreşte încă un vapor de la Poliţia de Frontieră pe care să îl expună la una dintre intrările în oraş

Una dintre cele două nave expuse în prezent la porţile Brăilei   FOTO Florentin Coman

Primăria Brăila are ambiţia de a posta, la fiecare intrare în oraş, câte un vapor expus pe piedestal, după modelul celui existent la Constanţa. După ce în urmă cu doi ani a montat două astfel de nave casate de Poliţia de Frontieră, zilele trecute a făcut cerere pentru a mai prelua încă una.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal Brăila, de săptămâna trecută, consilierii municipali au şi-au dat avizul de principiu prin adoptarea unui proiect de hotărâre iniţiat de PSD-istul Florin Dumitru, privind preluarea de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi - Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila a unei nave fluviale de patrulare, fabricată în 1985.

Primarul Aurel Simionescu a ţinut să precizeze, totuşi, că nu se ştie sigur dacă vasul va ajunge sau nu în posesia municipiului sau a altei instituţii publice deoarece hotărârea urmează să fie luată la nivel naţional, în funcţie de cererile depuse.

"Noi am pus două nave la intrările în oraş. Mai este disponibilă încă o astfel de navă. E un acord de principiu, în funcţie de solicitările care sunt la nivel naţional, o să vedem dacă va fi dată municipalităţii sau, ştiu eu, dacă altă instituţie publică va avea prioritate în utilizarea ei", a declarat Simionescu.

Nava ar fi preluată cu titlu gratuit, însă municipalitatea ar trebui să investească o sumă de bani pentru recondiţionarea ei din punct de vedere estetic.

Hotărârea edililor nu este deloc privită cu ochi buni de către brăilenii de rând care spun că mai bine s-ar face curăţenie la ”porţile” oraşului, care arată foarte urât la ora actuală,  decât să se expună aceste ambarcaţiuni care nu excelează deloc la aspectul estetic.

Citiţi şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: