Mai multe blocuri din cartierul ANL Lacu Dulce ar putea intra în iarnă fără căldură

Mai multe blocuri din cartierul ANL Lacu Dulce ar putea intra în iarnă fără căldură

FOTO adevarul.ro

În cartierul ANL Lacu Dulce, nu mai puţin de şase blocuri ar putea intra în iarnă fără a fi alimentate cu gaze naturale. Situaţia este cauzată de restanţele la plata facturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Restanţele s-au acumulat de luni de zile, însă unii locatari nu dau semne că ar vrea sau au putea să plătească. Aceştia ar putea rămâne fără căldură pe perioada iernii, alături de ei urmând să sufere şi cei care s-au străduit să îşi achite facturile.

"În Lacu Dulce avem două asociaţii. Una formată din cinci blocuri, în care sunt locuinţe sociale pentru cei din imobilele retrocedate şi unde nu avem probleme. Acolo nu au fost întrerupte niciodată gazele. Însă mai este o altă asociaţie cu 26 de blocuri - locuinţele ANL, din care 6 au probleme. Pentru unul dintre blocuri, respectiv A21 s-a achitat integral suma restantă şi gazele vor fi repornite miercuri, cel târziu joi.

Pentru încă două blocuri de garsoniere - B2 mai este o sumă mică de achitat şi locatarii au promis că o vor face până la sfârşitul săptămânii, astfel că luni sau marţi vor avea şi ei din nou gaze. iar la B3, sperăm să achite până la sfârşitul săptămânii următoare. Astfel, mai rămân două blocuri cu apartamente cu două camere şi unul cu garsoniere, unde trebuie să vedem cum reuşeşte asociaţia să încaseze banii ca să poată fi repornite gazele", a declarat Emilena Huiu, directorul Fondului Locativ din cadrul Primăriei Brăila, citată de cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”. În cele trei blocuri menţionate de aceasta, suma totală a restanţelor se ridică la 19.000 lei (190 milioane de lei vechi).

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: