Liceul Pedagogic din Brăila evacuat de teama unei explozii provocate de o scăpare de gaze. Sute de elevi au stat în stradă aproape o oră

Liceul Pedagogic din Brăila evacuat de teama unei explozii provocate de o
 scăpare de gaze. Sute de elevi au stat în stradă aproape o oră

FOTO Florentin Coman

Elevii Liceului Pedagogic „Perspessicius” Brăila au fost evacuaţi, marşi, în jurul orei 13.00, din sălile de curs, după ce personalul instituţiei de învăţământ a simţit un miros puternic de gaze în clădire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evacuarea s-a făcut în doar câteva minute. La faţa locului au ajuns imediat un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe, un echipaj al Jandarmeriei şi unul al Poliţiei. Specialiştii ISU a intrat în clădire pentru a vedea despre ce este vorba. Din fericire, nu era o scurgere de gaze care să pună în pericol liceul ci doar o scăpare de aer de pe instalaţia de termoficare a clădirii, din cauza unui ventil defect. Mirosul emanat semăna cu cel a gazelor naturale, fapt ce a stat la baza deciziei conducerii liceului de a-i evacua pe toţi elevii care se aflau la cursuri.

După ce au stat aproape o oră în stradă, în aşteptarea verdictului specialiştilor ISU, elevii s-au putut întoarce în sălile de clasă, iar situaţia a revenit la normal.

Citiţi şi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: