Japonezii de la Yazaki investesc 24 milioane de euro într-o nouă fabrică de componene auto, la Brăila. Investiţia va crea 1.500 locuri de muncă

Japonezii de la Yazaki investesc 24 milioane de euro într-o nouă fabrică de componene auto, la Brăila. Investiţia va crea 1.500 locuri de muncă

Oficialităţile brăilene şi reprezentanţii investitorilor au anunţat oficial că fabrica va fi pusă în funcţiune la jumătatea anului viitor   FOTO Florentin Coman

Firma japoneză Yazaki va construi, până la jumătatea anului viitor, o fabrică de componente auto la Brăila, şi va crea astfel circa 1.500 noi locuri de muncă. Anunţul oficial a fost făcut vineri, 5 decembrie, într-o conferinţă de presă susţinută, în Aula Facultăţii de Inginerie Brăila, de autorităţile locale, în frunte cu primarul Aurel Simionescu, precum şi de reprezentanţi ai investitorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Obiectivul economic va fi situat în perimetrul II al Administraţiei Zonei Libere Brăila, situat la ieşirea din municipiu, înspre satul Vărsătura. Acolo au fost concesionate 8,5 hectare de teren în vederea ridicării unităţii de producţie.  Angajatorul are pregătite pentru viitorii muncitori programe de calificare şi perfecţionare.

Investiţia ce se ridică la peste 24 milioane euro  a fost demarată deja în zona vizată. Fabrica este construită de la zero de firma Warehouses DePauw, un  important dezvoltator imobiliar belgian. Locaţia aleasă este aproape de Dunăre, are acces la calea ferată, precum şi la Drumul European 584. "Este o investiţie importantă pentru Brăila şi care va aduce un număr mare de locuri de muncă disponibile. După o analiză riguroasă a zonei, investitorul s-a oprit la locaţia din Zona Liberă Brăila, unde este disponibilă toată infrastructura de care e nevoie pentru a-şi realiza investiţia.

Discuţiile cu dumnealor sunt ceva mai vechi, de circa un an, atunci când au venit la noi, iar de atunci am avut o lungă serie de întâlniri. În final, înţelegerea s-a parafat în formă scrisă şi, iată, ne aflăm acum la momentul la care putem anunţa că, oficial, au început lucrările la noua fabrică a grupului Yazaki în România, aici, la Brăila. În mod fericit, instituţiile locale au conlucrat pentru eliberarea în termen rezonabil a tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare pentru realizarea acestui proiect", a declarat primarul Aurel Simionescu la conferinţa de presă organizată, ieri, de către Yazaki.

"Au fost mai mulţi factori pe care i-am avut în vedere în analiza privind locaţia acestei fabrici. Poziţionarea, forţa de muncă disponibilă, infrastructura existentă, dar şi potenţialul de dezvoltare, precum şi disponibilitatea manifestată de autorităţile locale, sunt câteva exemple în acest sens. Concluzia a fost că vom face această investiţie la Brăila", a spus Mehmet Sonmez, managerul general al "Yazaki România". Acesta a explicat că Brăila a fost aleasă, în detrimentul Galaţiului şi Buzăului, deoarece este avantajată de poziţia geografică, are un potenţial de dezvoltare mai mare, iar autorităţile locale au manifestat o mai mare disponibilitate.

Directorul fabricii Yazaki Brăila, Frantisek Kolvek, a precizat că "potrivit planificărilor, producţia ar urma să fie începută în a doua jumătate a anului viitor. În ce priveşte angajările de personal, o vom face gradual, până la un nivel de 1.500 de salariaţi, pe care-l vom atinge în 2017. Job-urile disponibile vor fi atât pentru direct-productivi cât şi indirect-productivi şi structurile suport, pentru persoane cu studii medii şi studii superioare, atât calificaţi cât şi necalificaţi", a spus Kolvek.

Citiţi şi

FOTO Reprezentanţii companiei care au construit trenul electric SF: „Ar trebui să ne mutăm domiciliul din România ca să se uite cineva la noi”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările