Alegeri parlamentare 2012. "Am chemat Poliţia fiindcă am crezut că în geamantan sunt buletine de vot", spune femeia care a dat alarma cu bombă GALERIE FOTO

Alegeri parlamentare 2012.

Echipa antitero a SRI a "dezamorzat" geamantanul buclucaş. FOTO: Nicoleta Butnaru

Zeci de poliţişti, salvarea, pompierii şi echipa antitero a SRI s-au deplasat în Radu Negru, unde o femeie a anunţat că pe garajul său se află un geamantan suspect.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am văzut geamantanul care ieri nu era, îmi beam cafeaua la geam, l-am văzut şi m-am speriat. M-am gândit că în această zi mare face careva vreo prostie. M-am gândit că acolo o fi vreun cadavru sau chiar, Doamne fereşte!- buletine de vot. De aceea am sunat la Poliţie", a susţinut femeia care a anunţat alarma cu bombă.

Imediat, la faţa locului au ajuns trei echipaje de Poliţie, o maşină de pompieri, salvarea, dar şi echipa anti-tero a SRI, care a şi "dezamorsat" geamantanul suspect.
Un geamantan negru pe care femeia ce a sunat la Poliţie l-a văzut abia dimineaţă.
"În ziua asta, cred că n-a vrut decât să pună autorităţile pe drumuri. Atâta desfăşurare de forţe pentru nimic?!", a spus un privitor.
Un altul avea chiar şi o explicaţie: "Cred că ăştia vor să fure voturi şi i-au trimis pe poliţişti în altă parte".
Operaţiunea de recuperare a geamantanului a durat circa o oră, iar zeci de gură-cască s-au adunat la faţa locului. "Sincer, m-am speriat când am văzut atâtea uniforme şi atâtea sirene. Am crezut că a fost vreo explozie", a adăugat Maria Corniuc, o altă locatară din zonă.
Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală în acest caz.
Azi-dimineaţă, la orele 10:10, ofiţerul de serviciu din cadrul I.P.J. Brăila a fost sesizat telefonic de către o brăileancă, despre faptul că pe un garaj auto, situat la capătul aleii dintre blocurile E şi F de pe strada Bărăganului, se afla un geamantan suspect.
"În urma sesizării, la faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Poliţiei Municipiului, un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Brăila, lucrători din cadrul I.J.J. şi I.S.U. Brăila, cadre medicale din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila şi specialişti din cadrul Brigăzii Antitero-S.R.I. Brăila", ne-a declarat inspector principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.
În continuare, zona critică a fost asigurată, prin blocarea traficului pietonal şi auto, timp în care pirotehniştii au verificat, prin metode specifice, geamantanul respectiv, în cele din urmă constatându-se că acesta nu conţine bunuri sau materii ori dispozitive explozive.
Bagajul a fost ridicat, fără să fie necesară efectuarea altor verificări.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările