Profesoară băgată în spital de mama unui elev, după ce a fost bătută în incinta şcolii. Motivul: copilul primea note mici

Profesoară băgată în spital de mama unui elev, după ce a fost bătută în incinta şcolii. Motivul: copilul primea note mici

Întâmplarea s-a petrecut la o şcoală din Dorohoi, judeţul Botoşani. FOTO: Cosmin Zamfirache

O profesoară de la Şcoala Generală Numărul 7 Dorohoi, judeţul Botoşani, a fost bătută de mama unui elev chiar în incinta unităţii de învăţământ. Femeia a căzut jos şi a fost dusă cu ambulanţa la spital unde a primit îngrijiri medicale. Poliţia şi conducerea şcolii anchetează cazul.

Ştiri pe aceeaşi temă

O profesoară din judeţul Botoşani a fost bătută în după-amiaza zilei de joi, 24 februarie, de către mama unui elev. Profesoara preda la Şcoala Generală Numărul 7 ”Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi şi a fost atacată de mama elevului chiar în incinta unităţii de învăţământ. 
 
Profesor luat cu ambulanţa
 
Profesoara, care doreşte să-şi păstreze deocamdată anonimatul, a fost lovită de mama unui elev din ciclul gimnazial chiar pe holurile şcolii. Dascălul a căzut jos şi a fost chemată ambulanţa. Cadrul didactic a primit îngrijiri medicale şi a stat în spital 24 de ore. 
”S-a prezentat cu un politraumatism facial. A primit îngrijirile medicale necesare, i s-au făcut şi nişte perfuzii şi după 24 de ore a fost externată”, a declarat Emilian Vamvu directorul Spitalului Municipal din Dorohoi.
Imediat s-a sesizat şi Poliţia, iar reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani au confirmat, pentru ”Adevărul”, că s-a deschis o anchetă în acest caz şi că se aşteaptă şi poziţia procesuală a profesoarei bătute. 
Profesoara a fost bătută, se pare, din cauza notelor mici primite de copil la şcoală, dar şi din cauza unui ghiozdan uitat la şcoală de elev, pe care copilul nu l-ar mai fi găsit. Din surse neoficiale, se pare că incidentul dintre mama băiatului şi profesoară a avut loc în faţa elevilor, dar acest aspect nu este confirmat de Poliţie.
 
Părinţii au interzis în şcoală
 
La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean a început o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat cu adevărat la şcoala din Dorohoi, fiind un incident destul de grav şi destul de rar întâlnit în ultimii ani. Totodată, la Şcoala Numărul 7 din Dorohoi s-a întrunit Consiliul de Administraţie. 
 
”S-a întrunit Consiliul de Administraţie, pentru a lua o serie de hotărâri. Este foarte grav ce s-a întâmplat. Este vorba despre siguranţa celor care muncesc şi învaţă în şcoală. Dacă era vorba de un copil? Am luat hotărârea să limităm accesul părinţilor în şcoală. Îşi vor aştepta copii în faţa şcolii, nu vor mai putea intra. Nici nu ştim exact care a fost cauza conflictului. Vom discuta şi cu doamna profesoară şi vom vedea ce s-a întâmplat. Este însă un eveniment grav şi a trebuit să luăm măsuri”, spune pentru „Adevărul”, Liliana Pădurariu, directorul Şcolii Numărul 7 din Dorohoi. 
 
Despre mama agresoare, directoarea spune că este ceva mai ”rea de gură”, dar nu credea că poate ajunge să lovească un cadru didactic. Femeia are trei copii şi toţi învaţă la Şcoala numărul 7 în clase diferite. Liliana Pădurariu spune că a aflat că profesoara agresată ar dori să ajungă la o mediere cu mama bătăuşă şi că ar dori momentan să nu depună plângere penală.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările