Primarul Botoşaniului a fost trimis în judecată. Cătălin Flutur este acuzat de abuz în serviciu

Primarul Botoşaniului a fost trimis în judecată. Cătălin Flutur este acuzat de abuz în serviciu

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur a fost trimis în judecată de procurorii DNA FOTO Adevărul

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Edilul este acuzat de abuz în serviciu după o afacere dubioasă în ochii procurorilor cu terenul pe care se află mall-ul din oraş. Odată cu primarul au fost trimişi în judecată şi trei şefi din Primărie, acuzaţi de complicitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul municipiului Botoşani a fost astăzi trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Odată cu edilul vor ajunge în faţa judecătorilor şi patru şefi din Primărie, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu. Flutur este bănuit şi acuzat de afaceri cu un teren pe care se află în prezent mall-ul din oraş şi care a adus prejudicii bugetului local. 

 
Facilităţi dubioase şi prejudiciu adus statului
 
Procurorii DNA spun că l-au trimis pe Cătălin Flutur în judecată, după ce acesta în primele sale două mandate ca primar al Botoşaniului ar fi fost implicat în nişte afaceri cu  semne de întrebare pentru procurori privind un teren pe care s-a construit ulterior mall-ul din Botoşani. 
 
”În perioada 30.11.2006-19.12.2011, inculpatul Flutur Cătălin – Mugurel, în calitate de primar al municipiului Botoşani, şi-a îndeplinit defectuos atribuţiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce priveşte încheierea şi derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă de 4.668 m.p., proprietatea Consiliul Local al Municipiului Botoşani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncţional.
 
Concret, în cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor trei acte adiţionale, inculpatul a diminuat ilegal (sub valoarea menţionată în cuprinsul ofertei financiare) redevenţa datorată de cesionar instituţiei publice pe care o reprezenta.”, se arată într-un comunicat DNA. Mai mult decât atât, procurorii DNA susţin că Flutur ar fi prejudiciat prin diminuarea dubioasă a redevenţei, bugetul local cu 2 milioane de lei. 
 
Şefi din Primărie anchetaţi trimişi în judecată în aceeaşi cauză
 
Totodată pe lângă primarul Flutur, au mai fost trimişi în judecată de DNA şi funcţionari sau şefi de servicii din Primărie. Bineînţeles aceştia erau implicaţi în aceeaşi cauză, mai precis micşorarea ilegală a redevenţei pentru terenul pe care a fost construit mall-ul şi prejudicierea bugetului local. Astfel au fost trimişi în judecată Adriana Zăiceanu, la aceea vreme director executiv al Primăriei, Constantin Cezar Puiu,şef al Serviciului Patrimoniu şi respectiv Mihaela Gontineac la aceea dată jurist şi secretar în cadrul Primăriei municipiului Botoşani dar şi Ioan Apostu. Toţi aceştia sunt trimişi în judecată pentru ”săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau altul, de foloase necuvenite.” 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 
 
citeste totul despre: