La Botoşani dacă ştii poezii de Eminescu poţi câştiga o tabletă

La Botoşani dacă ştii poezii de Eminescu poţi câştiga o tabletă

Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a găsit o metodă inedită de a promova poeziile lui Mihai Eminescu. Toţi tinerii care ştiu să recite la Zilele Eminescu, poezia ”Luceafărul” primesc  o tabletă de ultimă generaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Ideea concursului i-a venit primarului când studia documentaţia pentru oganizarea ”Zilelor Eminescu” de pe 15 ianuarie. Acesta a publicat imediat pe facebook provocarea, inspirat şi de o poveste din copilărie.  ”Acu să vă văd internauţilor! Provocare pentru voi! Pe 15 ianuarie sărbătorim Ziua Culturii Naţionale şi ziua de naştere a Poetului Naţional Mihai Eminescu! Dacă ai până în 18 ani, eşti din Botoşani şi vei putea recita pe 15 ianurie poemul ”Luceafărul”, vei primi un premiu special o tabletă Ipad de ultimă generaţie. Pentru o bicicletă primită de la tata a trebuit să învăţ Luceafărul. Am visat numai Luceafărul două săptămâni până a cumpărat bicicleta.”, scria pe contul său de facebook primarul din Botoşani. 

Deşi premiul este tentant pentru mulţi copii şi adolescenţi, la concurs s-au înscris doar 167 de tineri.  ”Nu mă complic. Părinţii mi-au făcut cadou de Crăciun o tabletă” ,a precizat Andrei Vatamanu elev in clasa a XI a la Botoşani. Cei înscrişi văd în acest concurs o oportunitate de a pune mâna pe un gadget pe care părinţii nu şi-l pot permite. ”Chiar îmi doresc una. Sper să nu am emoţii. Oricum până la concurs repet cum pot.”, a precizat Daniela Olaru, elevă la Liceul de Arte. 

Concursul este planificat pentru două zile, 13 şi 14 ianuarie. Juriul este format dintr-un actor şi un profesor de limba şi literatura română. Marca tabletei rămâne deocamdată o surpriză. Toţi cei care vor recita corect şi cu intonaţie poemul vor primi tableta.

citeşte şi:

Zilele Teatrului "Mihai Eminescu" de la Botoşani, dedicate lui Matei Vişnieic

Pregătiri pentru Zilele Eminescu la Ipoteşti. 20.000 de lei este valoarea Premiului Naţional de Poezie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările