Fostul edil al Clujului rămâne deocamdată după gratii. Tribunalul a amânat încă o săptămână luarea unei decizii

Fostul edil al Clujului rămâne deocamdată după gratii. Tribunalul a amânat încă o săptămână luarea unei decizii

Sorin Apostu va mai petrece cel puţin o săptămână după gratii

Sorin Apostu, fostul edil al oraşului Cluj-Napoca va mai rămâne cel puţin o săptămână după gratii, după ce Tribunalul Bistriţa-Năsăud a amânat luarea unei decizii în dosarul de liberare condiţionată pentru data de 24 februarie. Este a doua oară când judecătoarea amână luarea unei decizii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a doua oară, Tribunalul Bistriţa-Năsăud a amânat luarea unei decizii în cazul Sorin Apostu, care a cerut liberarea condiţionată. Prima dată, judecătoarea a amânat în luna ianuarie luarea unei decizii, după ce a constatat că nu există suficiente documente la dosarul de liberare condiţionată.
 
Tot atunci, Sorin Apostu a vorbit şi despre cărţile scrise, susţinând că a profitat de perioada petrecută după gratii pentru a pune în ordine notiţele pe care le-ar fi adunat în ultimii 10 ani.
 
Procurorul DNA a motivat cerea de amânare cu faptul că nu ar fi avut timp să se uite peste recomandările profesorilor universitari care au girat pentru aceste lucrări. Cererea l-a înfuriat atât pe Sorin Apotu, cât şi pe avocata acestuia, care a numit amânarea drept nejustificată.
 
Sorin Apostu află în 24 februarie dacă va fi liberat condiţionat sau va fi nevoit să îşi ispăşească întreaga pedeapsă în Penitenciarul Bistriţa. Acesta a mizat pe cele 5 cărţi redactate după gratii, pe munca desfăşurată la biblioteca penitenciarului, dar şi pe participarea la programele de reabilitare susţinute de instituţie. 
 
Fostul edil al oraşului Cluj-Napoca a fost condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită, complicitate la spălare de bani în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. 
 
Acesta a fost încarcerat la mijlocul anului 2014, executând în jur de 2 ani şi jumătate cu tot cu arestul preventiv care s-a întins şi el pe aproape un an. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările