VIDEO Ştefan Hruşcă şi-a început turneul naţional la Baia Mare

VIDEO Ştefan Hruşcă şi-a început turneul naţional la Baia Mare

Ştefan Hruşcă a colindat băimărenii FOTO: Adevărul

Vocea Crăciunului, Ştefan Hruşcă, a colindat băimărenii duminică. Primul său concert din România în 2012, a avut loc chiar în Maramureş judeţul său natal. Peste 2.000 de oameni au participat la concertul cantautorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Cel mai iubit interpret român, când vine vorba de colinde, a poposit duminică pe meleagurile maramureşene. Timp de o oră, băimărenii l-au putut asculta pe Ştefan Hruşcă, cu cele mai frumoase colinde de Crăciun. 
După ce a salutat publicul, Hruşcă a ţinut să arate tuturor de ce cântă aceste colinde, fiind vădit deranjat de siferite publicaţii media care-l atacă de fiecare dată când revine în România. „Singurul lucru care mă supără este faptul că unii din media şi mai ales din televiziuni de prin ţară, au ceva cu colindul nostru strămoşesc. Se leagă de mine, dar defapt lovesc în colindele noastre tradiţionale. Nu ştiu să facă diferenţa între tradiţie, între rădăcini şi cântecele care se compun. Nu pot să nu colind «O, ce veste minunată», nu pot să nu colind«Creştinilor noi astăzi», n-am cum să nu colind «Cerul şi pământul», sunt colindele noastre româneşti, iar fără tradiţie nu ştiu dacă ne vom mai trezi într-o zi să ştim cine suntem“, a spus Hruşcă. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările