Rihanna, Adele şi Alexandra Ungureanu, în concert la Baia Mare

Rihanna, Adele şi Alexandra Ungureanu, în concert la Baia Mare

Concertul va avea loc în data de 25 martie Foto: Arhivă

Dacă v-aţi dorit măcar o dată în viaţă să ascultaţi melodiile celebrelor Adele sau Rihanna altfel decât le-ai auzit până acum la radio, piese precum “Rolling in the deep”, “Stay”, „Material Girl”, „Enjoy the silence” sau „Billie Jean” vor putea fi ascultate, în variantă 100% simfonică, într-un proiect inedit, realizat pentru prima dată în România.

 

Evenimentul va avea loc marţi, 25 martie, de la ora 18.00, în sala de concerte “Rotary” a Liceului de Artă, într-un concert extraordinar, susţinut de către Camerata Euroart. “Noi nu suntem pregătiţi pentru genul acesta muzical, de aceea acest proiect a fost o mare provocare pentru întreaga orchestră. Majoritatea dintre noi am crescut ascultând muzică clasică. A trebuit să ne adaptăm la altă manieră de a cânta, alt stil muzical, alte ritmuri”, a declarat violonista Nora Deneş, organizatorul concertului “Music in progress…de la Pink Floyd... la Rihanna”. 
 
Potrivit Norei Deneş, care este şi cadru didactic al Liceului de Artă din Baia Mare, este pentru prima oară când o orchestră din România abordează hituri internaţionale ale muzicii uşoare, iar băimărenii sunt primii care vor putea asculta ineditul proiect. “Muzica clasică poate că nu mai e în tendinţe, dar asta nu înseamnă că nu poate să se reinventeze. Haina aceasta nu a mai îmbrăcat-o nimeni până acum la noi în ţară”, a mai spus Nora Deneş. 
 
Porţia de muzică bună va fi condimentată de una dintre cele mai bune voci din România, Alexandra Ungureanu, invitată specială a concertului. “Concertul din 25 martie e doar prima etapă a unei colaborări inedite pe care am început-o cu cei de la Euroart. S-a născut, ca mai toate proiectele frumoase, din pasiune şi prietenie. Din dragostea pentru muzică şi căutarea neobosită a unor noi forme de expresie şi de a transmite emoţii. Sunt onorată să stau alături de aşa muzicieni rafinaţi, într-o abordare total nouă pentru mine, chiar venind după multiple colaborări şi asocieri muzicale”, a declarat Alexandra Ungureanu.
 
Solista cunoscută pentru hituri precum “Aprinde dragostea”, “Nu am aripi”, “I need you more” sau “Cuvinte” se va întoarce practic pe scena unde şi-a făcut debutul, atunci când făcea primii paşi în muzica uşoară. “Iarăşi bifez cu plus pentru sufletul meu desfăşurarea acestui proiect în Baia Mare, oraş pe care l-am cunoscut de mică prin prezenţele mele la festivalul pentru copii ,"Ursuleţul de Aur", şi pe care am ajuns să-l îndrăgesc foarte tare în urmă numeroaselor vizite, în concert, alături de colegii mei de la Crush”. 

Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările