Cel mai bun cuplu canin al Poliţiei Române provine din Maramureş. Ce cazuri grele au rezolvat Teba şi Tep

Cel mai bun cuplu canin al Poliţiei Române provine din Maramureş. Ce cazuri grele au rezolvat Teba şi Tep

Distincţia a fost oferită la manifestările organizate în Bucureşti de Ziua Poliţiei Române. FOTO: IPJ Maramureş

Teba şi Tep, doi câini poliţişti maramureşeni, au fost premiaţi de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române cu distincţia „Câinele poliţist al anului”. Cazurile soluţionate de cei doi câini poliţişti împreună cu conductorii lor au fost diverse, de la descoperirea unor infractori până la cazuri de furt sau de tâlhărie şi viol.

Pentru rezultatele importante obţinute în cadrul atribuţiilor de serviciu şi a misiunilor din anul 2018, echipajul format din agent şef adjunct Bandi Zoltan cu câinele Teba al Grupei Canine Maramureş a primit distincţia de „Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române. De asemenea, câinele poliţist Tep – antrenat de Andrea-Isidora Tracec a fost premiat cu distincţia „Câinele poliţist al anului”. Distincţiile au fost înmânate de inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal Ioan Buda, în cadrul manifestărilor organizate la Bucureşti pentru marcarea Zilei Poliţiei Române
 
La Suciu de Sus, Teba i-a ajutat pe poliţişti să recupereze suma de 12.000 de lei sustraşi dintr-o locuinţă, la Vişeu de Sus a fost pe urmele unui violator a cărui victimă a decedat ulterior, la Satulung a descoperit autorul mai multor distrugeri de auto, la Coaş şi Cerneşti i-a condus pe poliţişti către persoanele care au sustras aur şi bani din locuinţe, la Berinţa a soluţionat un furt de motorină şi piese auto, la Satu Mare a luat urma autorului unei tâlhării. Acestea sunt doar câteva dintre realizările lui Teba, un câine poliţist care şi-a pus mirosul fin în slujba legii. 
 
„De altfel, toate echipajele Grupei Canine din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au avut în 2018 rezultate remarcabile, care au fost recunoscute atât de comanda inspectoratului cât şi de mass-media, care a manifestat un interes deosebit pentru cazurile soluţionate cu sprijinul câinilor poliţişti”, a declarat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş. 
 
 
Totodată, câinii poliţişti maramureşeni s-au remarcat la toate competiţiile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, aceştia clasându-se mereu pe podium.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: