Care sunt tarifele impuse de Consiliul Judeţean Bacău la pârtia de schi de la Slănic Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au aprobat tarifele pentru pârtia de schi de la Slănic Moldova
S-au aprobat tarifele pentru pârtia de schi de la Slănic Moldova

Astăzi, consilierii judeţeni băcăuani au aprobat noile tarife pentru accesul cu telescaunul pe pârtia de schi din munţii Nemira, din staţiunea Slănic Moldova. Un abonament pentru întreg sezonul rece este două mii de lei iar o singură urcare, pentru copii, elevi şi studenţi costă 4 lei.

Astăzi, consilierii judeţeni au aprobat tarifele pentru accesul cu telescaunul pe Pârtia de Schi Nemira din staţiunea Slănic Moldova. Lucrările la pârtie au fost finalizate la începutul anului 2014. Noul obiectiv turistic dispune de tunuri de zăpadă dar şi de o capacitate impresionantă de transport cu telescaunul, de aproximativ o mie de persoane pe oră. Pentru ca pârtia să fie funcţională, la parametri maximi, trebuie ca stratul de zăpadă să măsoare minim 70 de centimetri, situaţie rar întâlnită în staţiunea băcăuană. Zăpada urmează să fie bătătorită şi apoi, „ajutată“ cu tunurile de zăpadă. 

  

Copiii, elevii şi studenţii care vor urca cu telescaunul pe pârtie vor avea de plătit 4 lei, pentru o singură ascensiune, 20 lei, pentru şase urcări, 40 de lei, pentru 12 urcări, 50 de lei, pentru o zi, 80 de lei, pentru două zile şi o mie de lei, pentru întreg sezonul.

Preţurile pentru adulţi sunt următoarele: 7 lei, o urcare, 35 de lei, şase urcări, 65 de lei, 12 urcări, 80 de lei, o zi, 150 de lei, pentru două zile şi 2 mii de lei, pentru întreaga iarnă. „Fundamentarea tarifelor s-a făcut având în vedere consumul de energie electrică, de carburant, manopera orară a personalului de exploatare a telescaunului, consumul de apă pentru tunurile de zăpadă, valoarea cartelelor de acces la instalaţia de telescan, contravaloarea prestării serviciilor de colectare deşeuri, marcarea traseelor montane din munţii Nemira şi omologarea lor, dotarea pârtiei de schi, verificările semestriale şi anuale realizate de ISCIR pentru instalaţia de telescaun“ se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre votat astăzi de consilierii judeţeni băcăuani.

Majorarea tarifelor aprobată anul acesta are la bază impunerea TVA-ului societăţii care administrează pârtia de schi. „A depăşit plafonul de 100 de mii de lei şi de aceea va fi plătitoare de TVA“, a spus consilierul judeţean Vasile Isvoran. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, afirmă că preţurile practicate la Slănic Moldova ar fi „rezonabile“, mai ales pentru copii, elevi şi studenţi.  „Faţă de tarifele din sezonul trecut, conform legii, sezonul acesta se va aplica TVA de 20%. Până acum pârtia nu a fost plătitoare de TVA.  Nu am o statistică la nivel naţional cu preţurile practicate la alte pârtii, dar cred că avem printre cele mai rezonabile tarife din ţară, în special pentru copii, elevi şi studenţi.  Menţionez că pârtia de schi din Slănic Moldova a fost finanţată 50% din fonduri europene, 50% din fonduri ale bugetului judeţului Bacău“, afirmă Dragoş Benea, într-o postare pe Facebook.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite