FOTO Doi scoţieni ajută copiii defavorizaţi din Arad

FOTO Doi scoţieni ajută copiii defavorizaţi din Arad

Kathryn Cloke este mereu alături de copii

În urmă cu ani de zile doi scoţieni, Kenneth şi Kathryn Cloke, au ajuns în România, la Arad. Impresionaţi de viaţa celor care se află în situaţii disperate, au hotărât să înfiinţeze o fundaţie menită să vină în ajutorul lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fundaţia înfiinţata se numeşte „Vis de copil”. Acum, ei îşi doresc să creeze şi un loc de joacă pentru copiii defavorizaţi, iar pentru asta s-au înscris într-un concurs de proiecte (Ţara lui Andrei) şi au nevoie de voturile românilor pentru a câştiga. În urma vizitelor pe teren, nu numai ale lui Kenneth şi Kathryn Cloke, cei doi fondatori ai fundaţiei, dar şi a voluntarilor, s-au observat multe cazuri în care copiii din zonele mărginaşe ale oraşului, marea majoritate provenind din familii rrome, fără adapost sau cu venituri foarte mici, se jucau cu obiecte de metal, de lemn sau de plastic ascuţite care pot cauza răni sau julituri ce pot degenera în infecţii fatale.

De aceea ei doresc să facă ceea ce autorităţile din ţara noastră nu au făcut niciodată pentru aceşti copii. Înca din 2007, Fundaţia Vis de Copil prin intermediul Centrului de Zi „Grădina Secretă” de pe Ludovic Szantay nr.15 vine în întâmpinarea persoanelor aflate în incapacitatea de a-şi duce un trai decent din motive precum lipsa unui adapost, săracie extremă sau dezbinare.

„Principala noastră prioritate o reprezintă copiii străzii, depunând eforturi în a încerca, prin consiliere  şi discutii,  să-i prevenim în a ajunge permanent pe stradă, fără posibilităţi de reintegrare socială. În sprijinul acestui demers  Fundatia a iniţiat o serie de servicii de bază pe care le oferim în regim gratuit în cadrul Centrului Nostru de Zi. Oferim aşadar servicii de igienă acces la duşuri şi maşină de spălat, mese calde zilnic, posibilităţi de recreere pentru copiii prin implicare în activităţi creative: desen, arte plastice sau educative, limba engleză, învăţarea alfabetului şi numerelor, învăţarea scrierii şi ajutor la elaborarea temelor de casă. În paralel, oferim posibilitatea efectuarii de analize medicale gratuite, testari oftamologice şi când fondurile ne permit, analize pentru depistarea HIV şi consiliere”, au declarat Kenneth şi Kathryn Cloke.

Aceştia mai afirmă că cei din fundaţie merg des pe teren. „Regulat mergem pe teren şi identificăm copiii aflaţi în situaţi de risc şi incercam sa-i convingem să participe în cadrul activităţilor de la Centrul nostru unde ar avea o şansă în plus de a se reintegra în societate”, mai spune reprezentanţii Fundaţiei.

Pentru a ajuta copiii de care vorbesc cei de la fundaţie au depus un proiect în cadrul competiţiei „Ţara lui Andrei”, un concurs sponsorizat de Petrom între diferite proiecte ale organizaţiilor sau persoanelor la nivel naţional.

Proiectul nostru se numeşte „Loc de joacă pentru copiii defavorizaţi” şi poate fi accesat aici :

http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-loc-de-joaca-pentru-copiii-defavorizati-id-328-cmsid-65

Termenul limită pentru vot este de 5 iulie. Pentru a vota este necesară crearea unui cont pe website şi urmarea paşilor aferenţi.

„Pe lângă crearea unui spaţiu de joacă avem în vedere prin acest proiect şi extinderea zonei de activităţi creative şi educative. Prin amplasarea unor mese de exterior, voluntarii vor putea interacţiona cu copiii în mod constant şi pe perioada verii.  Suntem singurul proiect din Arad, pe lângă cel lansat de Parcul Naţional Lunca Mureşului care are o componenţă socială şi participă în cadrul acestei competiţii. Votul public va avea o importanţă majoră în decizia finală a juriului cu privire la cele 12 proiecte căştigătoare”, mai declară reprezentanţii Fuindaţiei  „Vis de copil”.

 

Vă mai recomandăm: FOTO Voluntari străini pentru casele de copii din Slobozia

Un fost sportiv de performanţă din Cluj ajută 32.000 de copii din toată ţara să devină viitorii medaliaţi ai României

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: