De ce este bine să mergem la sala de sport după sărbători şi cu ce diferă mişcarea făcută acasă faţă de cea cu ajutorul aparatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrenorul Daniel Selegean (dreapta) alături de Dan Merişca
Andrenorul Daniel Selegean (dreapta) alături de Dan Merişca

Mersul la sală a devenit pentru unii obişnuinţă, însă pentru alţii este un adevărat chin. Antrenorii spun că prin mersul la sală beneficiezi de mai multe aparate cardio ce te ajută să arzi mai uşor grăsimile acumulate de sărbători şi nu numai.

Sportul te ajută să slăbeşti şi să ajungi la rezultatele dorite. Se poate slăbi şi totodată tonifia prin exerciţii combinate în super seturi, lucrând astfel mai multe grupe de muşchi.

„În primu rând este bine să mergem la sală nu numai după sărbători, ci tot timpul, deoarece aportul de calorii pe care îl aducem corpului este mult mai mare ca arderiile pe care le are corpul în fiecare zi la o persoană sedetară. Prin mersul la sală, beneficiezi de mai multe aparate cardio ce te ajută să arzi mai uşor grăsimile. Sportul te ajută să slăbeşti şi să ajungi la rezultatele dorite, ba chiar îţi garantează asta, deoarece ai in sală o gamă variată de apărate”, spune antrenorul Daniel Selegean, de la Pure Fitness Arad.

Acesta afirmă că, dacă nu îţi  place să alergi, să stai liniştit, deoarece se poate slăbi şi fără această mişcare.

 „Se poate slăbi şi totodată tonifia prin exerciţii combinate în super seturi, lucrând asfel mai multe grupe de muşchi. Aceasta formă de lucru se numeşte circuit. În primă fază corpul îţi eliberează glicogen şi mai apoi se ard zaharurile şi grăsimile în ultimă instanţă”, adaugă Daniel.

Totodată, antrenorul arădean, explică că, pe lângă scopul slăbitului, sala este şi un bun refugiu de a scăpa de boala secolului (stresul). El spune că cel puţin o oră pe zi este indicat să facem puţină mişcare.

„Este acel moment în care eşti tu cu tine înfruntându-te, dând tot ce este mai bun din tine. Oamenii trebuie să aibă un scop, un ţel unde să ajungă şi să arate în forma cea mai bună a lor”, mai afirmă tânărul.

Acesta atrage atenţia că, având în vedere slăbitul, sunt importante antrenamentele cardio, însă dacă nu sunt compensate şi de o dietă echilibrată riscăm să ne învârtim într-un cerc. La început corpul va da rezultat antrenamentelor, veţi slăbi, dar după un timp corpul va tinde să revină la kilogramele lui normale cu care a fost obişnuit; atunci intervine o dietă echilibrată, care va salva situaţia.

Obezitatea poate fi ereditară

Daniel Selegean spune că, dacă ne tragem dintr-o familie de oameni mai plinuţi, nu trebuie dată vina pe ereditate, ci pe modul de a vă alimenta.

„Cu puţină ajustare în alimentaţie, cu multă voinţă şi cu o activitate sportivă adecvată veţi putea contrabalansa grauatea în favoarea dumneavoastră. Prin urmare, dacă nu adoptaţi o viaţă cât de cât riguroasă din puct de vedere sportiv, veţi ajunge în scurt timp supraponderali. Activitatea continuă îmbunătăţeşte ritmul cardiac, dar şi previne boli cardiovasculare şi multe alte. Dacă activitatea sportivă este oprită brusc, cu siguraţă acea persoanĂ nu îşi va modifica şi stilul de alimentaţie, ceea ce măreşte riscul de a crea o barieră între el şi ceilalţi prin grăsime şi imobilitate fizică”, încheie antrenorul.
 

Vă mai recomandăm: 

Educaţia sănătoasă prin alimentaţie şi sport

Cea mai mare sală de sport din Bărăgan se redeschide. Polivalenta a fost închisă pentru că nu avea autorizaţie de la ISU

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite