Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai a gătit în scop caritabil mii de porţii de mâncare FOTO

Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai a gătit în scop caritabil mii de porţii de mâncare FOTO

Uica MIhai a gătit la Arad FOTO Claudia Untaru

Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai a gătit ieri la Arad, pentru „Cumineţia Pământului”. Bucătarul a preparat tocăniţă de cartofi cu găluşte şi varză, în cadrul Zilelor Aradului, iar banii strânşi urmând să fie trimişi pentru cumpărarea operei lui Brâncuşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul de preparare al mâncării a durat ore întregi.

„Am fost invitat să produc un ceaun de papricaş, are 500 de litri. O să iasă cam 2000 de porţi, un papricaş din carne de porc cu găluşte de făină albă, iar într-o tigaie uriaşă, pe care o car după mine, care are un 1,20 metri, o să fac varză cu carne de porc şi chimion. Un fel de mâncare specifică acestei zone. Secretul papricaşului este să ai ingredientele proaspete şi procesul tehnologic să fie unul îndelungat. De când aprindem focul până în momentul servirii va dura şapte ceasuri, la o tempeatură medie de 120-130 de grade. Nu depăşim.

 Amestecând mereu, condimentele dominante sunt cimbrul şi dafinul la ambele preparate”, a declarat  Uica Mihai, înainte de prepararea mâncării. S-au folosit sute de kilograme de carne, zeci de varză, ceapă, roşi şi ardei.


Mâncarea gătită ieri a fost gata în jurul orei 18:00, iar cei prezenţi pe ştrand s-au aşezat la rând pentru a prinde o porţie. Înainte însă între orele 13-14, arădenii au putut servi din mâncarea făcută de alte 20 de echipe.

Astfel, mii de arădeni au reuşit să guste mâncărurile preparate în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Cătlanelor. Toată mâncarea gătită la ceaun a fost servită la orele amiezii în mod gratuit, doar la ceaunul de mii de porţii de seara s-au făcut mici donaţii.

 

Vă mai recomandăm: Cinci reţete tradiţionale din Banat de la maestrul bucătar Uica Mihai

PORTRET: Uica Mihai din Banat a hrănit 800.000 de oameni

Cunoscutul bucătar bănăţean  Uica Mihai FOTO Claudia Untaru

Imagini din aceeasi galerie
  • Cunoscutul bucătar bănăţean  Uica Mihai FOTO Claudia Untaru
  • Arădenii au format cozi la ceaune  FOTO Claudia Untaru
  • Ionel Costin preparând ciorbă de peşte  FOTO Claudia Untaru
  • Ciorba de peşte a avut succes  FOTO Claudia Untaru
  • S-a stat la rând la mâncare  FOTO Claudia Untaru
  • Mii  de porţii caritabile  FOTO Claudia Untaru
  • Varza a fost cea mai căutată  FOTO Claudia Untaru
  • Mihai Uică alături de Marin Crişan  FOTO Claudia Untaru
  • Au gătit şi ziarişti alături de alte gospodine  FOTO Claudia Untaru
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările