Trufele confiscate de poliţiştii arădeni în luna august au fost scoase la vânzare cu un  preţ de aproape 10 euro, faţă de 1.500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce sunt trufele

Aproape 200 de kilograme de trufe confiscate de poliţiştii arădeni în luna august au fost scoase scoase la vânzare la un preţ mult mai mic decât cel al pieţei.

Trufele au fost confiscate de către poliţiştii arădeni de la şoferul unui autocar, pentru că le transporta fără documente, ulterior marfa fiind predată unei firme specializate în vederea valorificării în interesul statului, numai că suma obţinută în urma tranzacţiei este cu mult mai mică decât estimaseră specialiştii din cadrul Direcţiei Silvice Arad.

Specialiştii afirmă că preţul de piaţă al trufelor este, în medie, de 1.500 de euro pe kilogram, dar poate ajunge şi la 2.000 de euro sau mai mult, în funcţie de specie şi calitate, iar firma care a preluat marfa de la Poliţie a vândut-o, conform documentelor, cu preţul de 40 de lei kilogramul, adică mai puţin de zece euro. Firma care a preluat marfa este din Haţeg, judeţul Hunedoara (Bosco Amico SRL).

„Trufele au fost înregistrate ca marfă perisabilă ce trebuia vândută repede, de o firmă specializată. Ca valoare, legistaţia precizează că marfa e vândută la ultimul preţ de recepţie pe care l-a avut firma respectivă”, a declarat Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad. 

Acesta mai spune că firma a vândut cantitatea de 184,6 kilograme de trufe la preţul total de 7.384 de lei, rezultând un preţ de 40 de lei pe kilogram, banii fiind viraţi la bugetul de stat.

Tot acesta a mai precizat că Fiscul emite facutra, dar marfa a fost valorificată de către organele care au confiscat-o. 

Referitor la modul în care trufele au ajuns să fie comercializate în interesul statulul de o firmă privată, reprezentanţii Poliţiei Arad spun că s-a încercat ca marfa să fie dată în custodie Ocolului Silvic Lipova, având în vedere că poliţiştii din localitate au confiscat-o, dar că produsele au fost refuzate.

(Sursă: Mediafax)

Vă mai recomandăm: Un bistriţean se numără printre primii căutători de trufe din ţară. De 13 ani aleargă după „diamantul pământului”

Cârnaţi cu trufe şi din carne de mistreţ, la târgul de Sfinţii Petru şi Pavel de la Câmpina

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite