Cea mai mare pensie din Teleorman-17.838 de lei Magistraţii, grefierii şi parlamentarii, pensionari de lux

Cea mai mare pensie din Teleorman-17.838 de lei Magistraţii, grefierii şi parlamentarii, pensionari de lux

Foto arhivă

Peste 113.000 de pensii se află în evidenţele Casei Judeţene de Pensii Teleorman, ceea ce înseamnă că aproximativ 38%  din populaţia judeţului o reprezintă pensionarii.  Majoritatea celor aflaţi în această categorie socială se plâng de venituri mici, la limita subzistenţei, însă există şi o categorie de pensionari de lux. Aici intră magistraţii, grefierii şi parlamentarii.

Cea mai mare pensie aflată în plată în Teleorman este de 17.838 de lei (peste 178 de milioane de lei vechi) şi aparţine unui fost magistrat. 43 de foşti judecători sau procurori formează, în Teleorman, categoria pensionarilor de lux în rândul cărora pensia medie este de 9920 lei.

Tot la categoria pensionari de lux intră şi parlamentarii . Un singur caz de parlamentar ieşit la pensie există în Teleorman , iar în cazul acestuia venitul lunar primit sub formă de pensie este de 6541 lei. Nici grefieri nu stau rău la capitolul pensie. Un grefier pensionar încasează de la stat 3547 de lei lunar. Acestea sunt cele mai mari pensii de stat plătite în prezent în Teleorman.
La polul opus, în categoria pensiilor de stat, se află pensia pentru limită de vârstă şi pensiile de invaliditate. 1 leu este pensia minimă pentru invaliditate şi 7 lei pensia minimă pentru limită de vârstă. Veniturile pensionarilor aflaţi în această situaţie sunt completate însă de stat sub formă de indemnizaţie  socială.

În judeţ există 94.430 de pensii de stat şi 25.868 de pensii de agricultori. În agricultură cea mai mică pensie este de 76 de lei, iar cea mai mare de 1281 lei, la limită de vârstă. Teleormanul ocupă un loc fruntaş în ceea ce priveşte pensiile din agricultură.
Casa Judeţeană de Pensii Teleorman si-a prezentat astăzi bilantul de activitate pe anul 2014, in prezenţa secretarului general al Casei Nationale de Pensii Tomita Murgoci şi a prefectului judeţului Daniela  Carmen Dan.

Activitatea Casei Judetene de Pensii a fost apreciata ca fiind foarte buna, reprezentantul Casei Nationale precizând că instituia din Teleorman a primit calificativul ” Foarte bine” pentru activitatea desfăşurată anul trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările