VIDEO Imagini inedite cu mai multe exemplare de urs brun surprinse în Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni au făcut publice imagini inedite cu exemplare de urs brun surprinse de o cameră de luat vederi într-o pădure din Apuseni.

”Vă prezentăm un colaj video spectaculos cu mai multe exemplare de #ursus #arctos surprinse de colegii noştri pe camerele de monitorizare”, susţin reprezentanţii Parcului Natural Apuseni.

Cunoscut în denumirea populară ca ursul brun, Ursus arctos este un animal sălbatic masiv cu gâtul scurt şi gros, botul conic-trunchiat, cu o coadă scurtă şi culoare brun-cafenie. Trăieşte în toate habitatele de pădure, tufărişuri şi pajişti, atât în zona alpină, cât şi în cea colinară din Munţii Carpaţi. Ursul brun este un mamifer carnivor şi face parte din familia Ursidae. El poate ajunge până la şase sute de kilograme, aproximativ 2,5 metri lungime şi o înălţime de 1,5 metri.

Greutatea poate varia în funcţie de starea de sănătate, de sex, vârstă şi sezon (toamna aceştia au o greutate mai mare, înainte de a intra în hibernare decât primavara, la ieşirea din bârlog). Femelele sunt în general mai mici decât masculii, au picioare puternice, gât scurt, bot trunchiat, blana cu păr scurt, iar simţul mirosului mult mai puternic decât văzul. Culoarea blănii lui variază după timp şi vârstă, de la cafeniu, cafeniu-gălbui, cafeniu-roşcat, până aproape de negru. Ursul brun a populat întreaga Europă, dar în timp a dispărut din majoritatea regiunilor, din cauza creşterii populaţiei umane, care a intrat mult în arealul lui, extinderii terenului arabil şi vânătorii excesive. Pe teritoriul României se găseşte de-a lungul întregului lanţ carpatic, prin păduri mari şi dese, cu stânci şi arbori căzuţi. În multe ţări din Europa ursul brun a dispărut, din cauza vânarii lui în mod abuziv pentru trofee şi carne. În România există, după Rusia, cea mai mare populaţie de urşi bruni din Europa.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite