Proiect cu finanţare europeană: consiliere pentru 270 de persoane din mediul rural, în patru judeţe din Transilvania

Proiect cu finanţare europeană: consiliere pentru 270 de persoane din mediul rural, în patru judeţe din Transilvania

Proiectul a fost lansat la Alba Iulia

Societatea DAD Expertise SRL Alba Iulia în parteneriat  cu Fundatia Romtens Bucureşti implementează proiectul „Servicii de Pregatire si Orientare in Rural – SPOR”, finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul are o valoare de aproape 2 milioane de lei şi se derulează pe o perioadă de 18 luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul îşi propune promovarea unor intervenţii integrate cu caracter activ, inovativ si flexibil, menite sa conducă la facilitarea accesului pe piaţa muncii in domenii non-agricole, a persoanelor din mediul rural, inactive sau ocupate in agricultura de subzistenta, implementarea acestuia începând cu data de 1 aprilie 2014.
 
Aplicaţia, cu o valoare totala de 2.081.366 lei, beneficiază de o finanţare nerambursabilă acordată din Bugetul de Stat si Uniunea Europeană prin Fondul Social European de 1.977.000 lei,  diferenţa de  104.366 lei reprezentând contribuţia proprie a SC DAD Expertise SRL şi a partenerului din proiect.
 
„Problema căutarii unui loc de muncă acţionează nu doar in plan profesional, ci generează şi probleme psiho-motivaţionale, familiale şi sociale. Lipsa unui loc de muncă, tinde să devină o obisnuinţă pentru cei afectaţi şi, pentru a depăşi această situaţie, aceste persoane au nevoie de informare şi instruire pentru reangajare. Proiectul intenţionează să creeze un anumit specific de competenţe în rândul grupurilor ţintă, în vederea unei ocupări sustenabile  pe termen lung”, a declarat Alin Dumitru, administratorul SC DAD Expertise SRL.
 
Proiectul se adresează unui număr de 270 de persoane, din 4 judeţe ale regiunii Centru (Alba, Sibiu, Mureş şi Harghita) ce vor fi informate şi consiliate profesional. În urma acestei consilieri şi a planurilor de acţiune, din totalul celor 270 de persoane, cel puţin 143 de persoane vor beneficia de cursuri gratuite de formare profesională în următoarele domenii: lucrător în comerţ, competente antreprenoriale, agent vânzări, bucătar, operator procesare texte şi imagini, specialist in promovarea sănătăţii la locul de muncă şi manager în promovarea sănătăţii la locul de muncă. La evenimentul de lansare a fost prezent, pe lângă administratorul DAD Expertise SRL, Alin Dumitru, şi Simona Tutuilă, reprezentat al Fundaţiei Romtens. Aceasta a explicat celor prezenţi cu ce se ocupă ONG-ul în care activează şi a precizat în ce măsură se vor implica în proiect. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la sediul SC DAD Expertise SRL, str. Piaţa Consiliul Europei, bl. 32E/22, Alba Iulia.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: