Moaştele Sfântului Andrei la Alba Iulia GALERIE FOTO VIDEO

Moaştele Sfântului Andrei la Alba Iulia GALERIE FOTO VIDEO

Coadă la moaştele Sfântului Andrei

Peste 2.000 de credincioşi au întâmpinat sâmbătă seara moaştele Sfântului Andrei la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia. Evenimentul este ocazionat de canonizarea ca sfânt al Bisericii Ortodoxe Române a Mitropolitului Transilvaniei Simion Ştefan, ce a trăit în secolul XVII.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 30 de înalţi ierarhi ortodocşi au venit la Alba Iulia, în frunte cu Daniel, Patriarhul României, şi cu Parintele Teodoros al II-lea, Patriarhul Alexandriei şi Africii.


Click pe poze pentru galerie foto

Racla cu moaşteşe Sfântului Andrei va sta la Alba Iulia până luni. Duminică va avea loc duminică slujba de canonizare a Sfântului Simion Ştefan, fost Mitropolit al Transilvaniei în secolul XVII. Noul sfânt va fi sărbătorit în fiecare an, la data de 24 aprilie. Duminică, la ora 9.30, se va săvârşi Liturghia, după care, pe podiumul special amenajat în faţa catedralei, va avea loc proclamarea solemnă a canonizării Sfântului Simion Ştefan, prin citirea Tomosului Sinodal de canonizare.


Click pe poze pentru galerie foto

De numele mitropolitului Simion Ştefan se leagă primele traduceri integral în Limba română, la Alba Iulia, ale Noului Testament în 1648 cunoscut sub numele de “Noul Testament de la Bălgrad” şi a Psaltirii în anul 1651.

citeste totul despre: