UPDATE FOTO Explozie la uzina de armament din Cugir, urmată de un incendiu. Două femei cu arsuri, dintre care una grav

UPDATE FOTO Explozie la uzina de armament din Cugir, urmată de un incendiu. Două femei cu arsuri, dintre care una grav

Uzina Mecanică din Cugir

O explozie s-a produs vineri la una dintre uzinele de armament din Cugir, urmată de un incendiu. Două femei au suferit arsuri şi au nevoie de îngrijiri medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 16.20 Cristian Simu, secretar de stat în Ministerul Economiei, prezent la faţa locului, a declarat că accidentul a fost provocat de un trasor care a provocat aprinderea altor tubuleţe trasoare, rezultând o flacără violentă. ”Cele două victime sunt angajate pe poste de pirotehniste, adică încarcă încărcătură trasoare în gloanţe. Incidentele se pot produce tehnologic din cauza presării, iar acest incident de aprindere este normal, ceea ce nu este normal este cum s-a produs accidentul. Acest trasor a avut o traiectorie incontrolabilă pe podea şi a sărit provocând accidentul. Condiţiile de muncă erau normale. Din câte cunosc eu au fost respectate normele de protecţie a muncii”, a spus secretarul de stat, care înainte de a fi promovat în minister a deţinut o funcţie de conducere la una dintre cele două fabrici de armament din Cugir.
 
UPDATE 16.15 Explozia s-a produs într-un atelier de încărcat muniţie, unde se aflau 11 persoane. Cele două femei au fost rănite, iar restul persoanelor au reuşit să iasă timp. Femeia rănită grav este transferată cu elicopterul la o unitate medicală din Bucureşti.
 
 
UPDATE 15.40 Prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu, a declarat că, din informaţiile pe care le are, nu a fost o explozie propriu-zisă, ci o „răbufnire de pulberi la tunelul de încercări de la fabrica de arme”. Prefectul a precizat că se fac cercetări la faţa locului pentru a stabili cauza incidentului. Femeia cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului va fi transportată fie la Spitalul din Târgu Mureş, fie la spitalul de arşi din Bucureşti, în funcţie de decizia medicului de pe elicopter.
 

UPDATE 14.45  Incendiul este lichidat. Explozia s-a produs într-un spaţiu al Uzinei Mecanice Cugir dat spre folosinţă Fabricii de Arme pentru testări din cauza faptului ca tunelul acestora de încercări a fost afectat de explozia de anul trecut. Victima care va fi transportată cu elicopterul SMURD este stabilă şi conştientă.
 
Ştirea iniţială: Garda de Intervenţie Sebes în cooperare cu SVSU Cugir intervine pentru acordare prim ajutor, localizare şi lichidare a unui  incediu la Uzina Mecanică Cugir. Din primele informaţii este vorba de o explozie urmată de incendiu în urma căreia au rezultat două victime cu arsuri.
 
Zona unde a avut loc explozia

Potrivit ISU Alba, explozia s-a produs în zona tunelului de încercări. Victimele sunt următoarele:
-o femeie, 53 ani, cu arsuri pe aprox. 40% din corp pentru care a fost solicitat elicopter SMURD
- femeie, 58 ani, arsuri mai uşoare pe 1 braţ asistată de SAJ Cugir
 
 
Incendiul nu se manifestă cu flacăra vizibilă, pompierii actionează pentru lichidare. Forţe alocate: 1 ASAS, 1 SMURD B2, 2 ASAS SVSU, 1 ambulanţă SAJ.
 
La uzinele de armament din Cugir se produc diverse tipuri de arme, precum şi muniţia aferentă acestora. Armamentul este verificat pentru calibrare, fiind folosit un tunel de încercări unde au loc trageri realizate de către angajaţii societăţii. Un incident similar a avut loc în noiembrie 2018, tot cu implicarea unor angajaţi de la Fabrica de Arme, unde s-a produs o explozie tot pe tunelul de încercări. O femeie a decedat
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: