Construirea unui supermarket Penny la Ocna Mureş blocată de un aviz care spune că terenul nu este sigur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alunecările de teren din 2010 au oprit multe investiţii la Ocna Mureş
Alunecările de teren din 2010 au oprit multe investiţii la Ocna Mureş

Construcţia unui magazin Penny Market la Ocna Mureş a fost blocată în urma unor studii care arată că terenul vizat pentru investiţie nu este stabil. Concluzia este rezultatul cercetărilor efectuate de societatea Minesa, fostul Institut de Cercetări şi Proiectări Miniere din Cluj-Napoca.

Construcţia mult aşteptatului Penny Market de la Ocna Mureş a fost stopată. Potrivit declaraţiilor făcute de către primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, stoparea lucrărilor nu este provocată de răzgândirea grupului Rewe, care deţine în România lanţurile de magazine Penny Market XXL şi Penny Market, sau a administraţiei locale, ci „din cauza unei firme private denumită MINESA, fostul Institut de Cercetări şi Proiectări Miniere SA din Cluj-Napoca, privatizat în 1999, care ar trebui să dea un aviz”.

   

Despre deschiderea unui supermarket Penny se vorbeşte de ani buni. Firma a cumpărat la Ocna Mureş încă de prin anul 2010 o suprafaţă de teren de peste 5200 mp, numai că incidentul cu magazinul Plus din decembrie 2010 i-a dat  planurile peste cap. De ani de zile, cei din grupul Rewe aşteaptă să li se spună dacă terenul cumpărat este sau nu în zona de risc. Pentru a dovedi că nu există niciun risc, au şi făcut, la cererea Serviciului Urbanism din cadrul primăriei, foraje la adâncimi de peste 50 de metri. Rceent, firma din Cluj-Napoca a încadrat terenul într-o zonă cu risc mare, deoarece se afla la doar 100 de metri de zona unde s-a aflat magazinul Plus în Ocna Mureş, prăbuşit în decembrie 2010.

„Dezvoltarea oraşului a ajuns să stea la mila unei firme private care nu a făcut o cercetare aprofundată a solului. Ei nu au forat mai adânc de 8 sau 10 metri. La cererea noastră, firma care vrea să-şi amplaseze magazinul pe acest teren a făcut foraje de cercetare adânci de 50 de metri. Eu nu cred că cei 7 sau 8 metri de balast, după care până la adâncimea de 50 de metri marnă, constituie un teren nesigur. Eu nu înţeleg de ce mai avem nevoie de Serviciul Urbanism, de consiliul local, dacă soarta oraşului stă la mâna unui SRL”, a declarat primarul Silviu Vinţeler pentru ocnamures.info.

În noul supermarket Penny trebuiau să fie, pe lângă autoservirea tradiţională unor astfel de spaţii comerciale, şi o carmangerie, accese auto şi pietonale, trotuare şi, ceea ce este mai important pentru Ocna Mureş, locuri de muncă.

Citiţi şi:

„Noi nu am avut tinereţe“. Povestea impresionantă a liceenilor din Alba Iulia care au fondat Liga Anticomunistă

Petru Groza la Alba Iulia, după reforma agrară. Primele minciuni colosale ale regimului comunist din România

Cascada Pişoaia şi Dealul cu melci, două frumuseţi spectaculoase din Apuseni

Ştirile anilor '20: interlopi fioroşi, împuşcături şi atentate într-un oraş mic de provincie

Cronici sportive din perioada interbelică: când arbitrii erau părtinitori

Blestemul aurului din Apuseni. Prigoana comuniştilor împotriva celor care nu au predat la stat metalul preţios

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite