Cetatea Alba, răscolită de cei care-i caută comorile ce aduc 5.000 de euro FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare dintre cei 50 de finalişti este „înarmat“ cu două indicii care duc la descoperirea unei monede pe care este reprezentată sigla Cetăţii Alba. Este primul pas în cursa pentru câştigarea marelui premiu: 5.000 de euro.

Concursul desfăşurat în perioada 4 iunie – 25 septembrie, a ajuns duminică, 9 octombrie, în faza finală. În cursa pentru câştigarea premiului pus în joc au rămas 50 de participanţi, oameni de toate vârstele. Îi uneşte un singur ţel: premiul de 5.000 de euro, de care se va bucura un singur concurent.

Startul s-a dat de la Sala Unirii, în jurul orei 11.000. Fiecare concurent a primit un tricou personalizat şi două indicii şi are la dispoziţie două ore pentru a găsi moneda ce corespunde numărului cu care a intrat în concurs. Concurenţii nu au voie să se folosească de accesorii precum telefonul mobil.

„Comorile“, adică 25 de monede pe care este reprezentată macheta Cetăţii, au fost ascunse de organizatori în punctele cheie din interiorul fortificaţiei de secol XVIII.

Cum se câştigă cei 5.000 de euro

„Primii 15 concurenţi care ajung la Sala Unirii cu moneda ce corespunde numărului cu care a intrat în finală se califică automat mai departe, iar diferenţa până la 21 de participanţi pe care vrem să-i avem în etapa a doua, va  fi stabilită în funcţie de timpul în care se întorc din teren. Aceştia vor primi şi un set de întrebări“, a precizat Andrei Dobra, unul dintre organizatori.

În etapa a doua a finalei, participanţii vor fi împărţiţi în şapte grupe de câte trei. Fiecare grupă va primi un set de întrebări, legate de evenimentele majore care au marcat istoria fortificaţiei.  „Fiecare câştigător de grupă va merge mai departe, în etapa a treia şi ultima, în care se vor duela 7 concurenţi“, a completat Andrei.

image

Click pe poze pentru FOTOGALERIE cu finaliştii

În ultima etapă, organizatorii vor pune la dispoziţia concurenţilor rămaşi o machetă a Cetăţii, care va fi împărţită în 14 bucăţi. „Fiecare dintre cei 7 concurenţi va primi o bucată din oficiu. Pentru cea de-a doua va trebui să caute prin Cetate o altfel de monedă, pentru a porni în jocul de cucerire cu cel puţin două bucăţi“, a încheiat Andrei.

Va pleca acasă cu 5.000 de euro concurentul care va cuceri de la ceilalţi toate bucăţile care reconstituie macheta Cetăţii.

Fiecare dintre cei 50 de finalişti a câştigat până acum câte 100 de euro, după ce a răscolit Cetatea pentru găsirea unui  plic ce conţinea tocmai macheta bancnotei de 100 de euro. Indiciile de care s-au folosit aveau legătură cu elemente istorice, culturale, arhitectonice, de factură ornamentală, din construcţiile vechi, noi sau restaurate.

Organizatorul principal al competiţiei este Primăria Alba Iulia.

Lista concurenţilor din marea finală:

Raţiu Ionas Oliviu, Rusu Elisei Andrei, Beean Liliana, Gheti Victor Ionuţ, Rusu Mihai Viorel, Wainberg Petru, Vanca Dumitru Daniel, Vlad Cornel Ovidiu, Wainberg Dorin, Iuonaş Ovidiu Claudiu, Irimie Dragoş, Bobesi Marina, Elvireanu Dan, Chioran Bogdan, Ghişa Nicolae, Barbu Andrei, Popa Ciprian, Oltean Constantin, Raţiu Viorel Cristian, Bugnar Dan, Magda Nicolae, Turcu Cornel, Şerdean Alexandru, Breaz Valentin, Ognean Ioana, Boncuţ Vlad Robert, Opris Andrei, Rechea Andrei, Turcu Alex Raul, Docea Eugen George Mihai, Mărginean Radu, Urcan Radu, Ciapa Robert, Oltean Mihaela, Fleşeriu Emese, Cotârlea Ioan, Beean Cosmin, Ianc Andrei, Szekely Alex, Dragomir Andrei, Butuc Ioan, Ghişa Mirela, Fleşeriu Ana, Ognean Adela, Mermezan Marius, Rusu Mihaela, Cioara Andrei, Tulbure Andrei, Paştiu Andrei, Ciurar Paul.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite