Angajată a Primăriei Blaj condamnată la închisoare cu suspendare pentru delapidare. A sustras peste 70.000 de lei din conturile instituţiei

Angajată a Primăriei Blaj condamnată la închisoare cu suspendare pentru delapidare. A sustras peste 70.000 de lei din conturile instituţiei

Sediul Judecătoriei Blaj

Un fost funcţionar de la Primăria Blaj a fost condamnat la pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Instanţa a mai stabilit despăgubiri civile de peste 70.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Funcţionarul condamnat se numeşte Elena Patap, care a fost angajată a Primăriei municipiului Blaj, la Direcţia de Taxe şi Impozite. Femneia este jduecată pentru că şi-a însuşit ilegal zeci de mii de lei din banii plăţi administraţiei locale de contribuabilii din Blaj. Dosarul a fost înregistrat în 4 martie la Judecătoria Blaj, iar sentinţa a fost pronunţată în 30 mai. ”Aplică inculpatei pedeapsa rezultantă de 1 an închisoare, cu suspendare. Obligă inculpata la 73.585 lei despăgubiri civile şi 400 lei, cheltuieli judiciare”, se afirmă în minuta instanţei din Blaj. Soluţia poate fi contestată cu recurs.
 
Elena Patap avea atribuţii referitoare la micii agenţi comerciali, care plateau taxe la primărie. În urmă cu aproximativ 1 an de zile s-a descoperit lipsa unei sume de bani din conturile instituţiei. Un control de audit a scos în evidenţă lipsa sumei de 38.423 lei, sustrasă de funcţionară şi utilizată în scop personal.  
 
Femeia avea parolă ce îi permitea accesul în sistem şi, astfel, a reuşit să delapideze instituţia cu suma de bani menţionată. Inculpata nu mai lucrează la Primăria Blaj din aprilie 2012. Instanţa a considerqat, pe baza probelor de la dosar, că inculpata trebuie să plătească peste 70.000 de lei în contul primăriei.
 
Citiţi şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: