Administrator de firmă din Alba condamnat la cinci ani de închisoare pentru înşelăciuni bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un administrator de firmă specialist în infracţiuni de înşelăciune a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la cinci ani de închisoare cu executare. Gheorghe Drâmbărean, administratorul SC Vidra Lux SRL Teiuş, mai are două condamnări pentru înşelăciune şi infracţiuni la legea cecului şi este judecat, într-un alt dosar, pentru evaziune fiscală.

În dosarul în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, parte civilă este Banca Comercială Română. Gheorghe Drâmbărean trebuie să plătească băncii, în solidar cu un alt inculpat (Adriana Cipleu) sumele de 255.548 euro, 574.087 lei 4.127 dolari, reprezentând despăgubiri civile. În total, banca a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 1,7 milioane de lei. Femeia este condamnată la 10 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu. 

Drâmbărean a primit cinci ai de închisoare pentru înşelăciune, o lună închisoare pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi un an şi şase luni închisoare pentru infracţiunea de spălare de bani. Magistraţii au contopit pedepsele în cea mai grea, de cinci ani cu executare. Sentinţa a fost pronunţată în 9 mai 2013 de Curtea de Apel Alba Iulia şi mai poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Gheorghe Drâmbărean a mai fost condamnat la trei ani de închisoare, în noiembrie 2010, tot pentru înşelăciune într-un dosar în care este parte vătămată Banca Română de Dezvoltare. Şi în aces caz instanţa a dispus plata unor despăgubiri civile către bancă. De asemenea, inculpatul este posesorul unei condamnări de trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru infracţiuni la legea cecului, sentinţă pronunţată în octombrie 2012. Părţi civile şi vătămate în dosar sunt trei persoane juridice şi două persoane fizice, precum şi DGFP Alba. Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpat a sumelor de 22.949 lei şi 7.240 lei. Bărbatul mai este judecat într-o altă cauză pentru evziune fiscală, la Tribunalul Alba. În acest dosar nu s-a pronunţat până în prezent nicio soluţie.

Societatea Vidra Lux SRL este în procedură de faliment din anul 2004. În iuniea 2010, Tribunalul Alba a admis cererea lichidatorului judiciar privind atragerea răspunderii administratorului Gheorghe Drâmbărean, care a fost obligat să plătească la masa credală a firmei suma de 1,1 milioane de lei. Societatea a funcţionat în oraşul Teiuş până în 2005 şi a avut ca obiect de activitate fabricarea încălţămintei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite