FOTO VIDEO Fenomenul care are loc o dată la zece ani:Marele Canion, pierdut în ceaţă şi fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dată la zece ani, Marele Canion poate fi asemuit unui regat al cerului datorită unui fenomen meteorologic numit inversiune termică

Cei care s-au aventurat săptămâna aceasta pe rutele Marelui Canion au fost martorii unui adevărat spectacol al naturii. Valuri de ceaţă combinate cu poluare au învăluit aproape în totalitate platoul din rocă, lung de circa 447 de kilometri, şi au creat un peisaj de vis pentru turiştii aflaţi la faţa locului.

Potrivit declaraţiilor făcute de reprezentanţii Parcului Naţional al Marelui Canion pe Facebook, acest fenomen meteorologic are loc atunci când un strat de aer rece se formează sub un strat de aer cald, iar această întâlnire produce o acumulare a poluanţilor. Inversiunea termică acţionează ca un capac ce împiedică dispersia valurilor de ceaţă şi poluare, rezultatul fiind de-a dreptul fascinant. 

Specialistul în fenomene meteorologice Ranger Erin Whittaker a declarat pentru Daily Mail că inversiunea termică poate avea loc de două ori pe an, însă fenomenul are o asemenea amplitudine numai o dată la zece ani.

Fără să ştie că sunt martorii unui fenomen atât de rar, o parte din turiştii ajunşi weekendul acesta în parcul american au fost dezamăgiţi pentru că n-au putut să vadă faimosul canion.

image
image

Citeşte şi:

Danakil, cel mai fierbinte loc de pe pământ 

Cum arată Marele Canion de pe sârmă 

Marele Canion - mai vechi decât se credea?  

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite