FOTO O altă schimbare la faţă: femeile care se operează şi nu mai pot intra în ţara lor, pentru că nu mai seamănă cu ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care călătoresc până în Coreea de Sud pentru serviciile de chirurgie plastică au parte de o nouă complicaţie post-operatorie: li se neagă accesul înapoi în propria ţară, pentru că noul chip nu coincide cu poza din paşaport.

Chirurgii plasticieni din Coreea de Sud şi-au căpătat renumele de cei mai buni. Atât de buni, încât doritori din China şi Japonia au probleme când se întorc acasă, după operaţie. 

Până acum, o operaţie la nas sau la buze îmbunătăţea, de cele mai multe ori, aspectul general al persoanei. Oamenii care se întorc din Coreea de Sud îşi schimbă imaginea cu totul. Atât de mult, încât imaginea din paşaport nu mai corespunde cu chipul din realitate. 

Imaginile tip „Înainte şi după” demonstrează cât de greu poate fii să se facă legătura între una şi aceeaşi persoană, dar cu chipuri şi trăsături diferite.

Aceeaşi greutate au întâmpinat-o şi responsabilii cu paza în aeroport, motiv pentru care turiştii au fost opriţi la graniţă în numeroase dăţi, potrivit ibtimes.com.

image

Cu toate acestea, spitalele din Coreea au găsit o soluţie pentru asemenea dileme. În prezent, medicii chirurgi eliberează certificate după operaţie pacienţilor care trebuie să treacă graniţa ulterior. Aceste acte conţin numărul paşaportului pacientului, durata şederii în ţară, numele şi adresa spitalului. Turiştii schimbaţi la faţă folosesc certificatul pentru a demonstra la vamă că sunt una şi aceeaşi persoană cu cea din paşaport, chiar dacă imaginea spune altceva. 

image

Un incident bizar cu 23 de femei s-a petrecut recent la Biroul de Imigrări din China. Cu vârste cuprinse între 36 şi 54, acestea s-au prezentat cu înfăţişare complet schimbată: ochii mult mai mari, nasul şi obrajii ridicaţi, dar şi bărbia mult mai ascuţită. 

„După ce şi-au scos pălăriile şi ochelarii de soare la cererea noastră, am văzut că arătau complet diferit faţă de ce vedeam în paşaport. Erau şi bandajate, şi cu copci”, a declarat Chen Tao, un oficial al aeroportului din Shanghai. „A trebuit să le comparăm părţile feţei necorectate foarte atent”, a adăugat acesta. 

image

În timp ce procesul de verificare a actelor şi a unei persoane durează, în medie, 45 de secunde, ofiţerii au petrecut minute bune cu femeile schimbate la faţă. „Le-au spus ofiţerilor că s-au dus cu prietenele în Coreea de Sud pentru a-şi face operaţii estetice. După ce au trecut de identificare, le-am cerut să-şi schimbe paşapoartele imediat”, a spus Tao. 

În 2011, aproximativ 2.500 de turişti au vizitat Coreea de Sud în acest scop. Numărul a crescut de zece ori până anul trecut, când 25.176 de persoane au vizitat ţara pentru a beneficia de mâna talentată a chirurgilor esteticieni. Majoritatea vin din China. În timp ce chinezii sunt din ce în ce mai prosperi, se pare că tot mai mulţi nu vor să apeleze la medicii autohtoni. „Părinţii chinezi vin în Coreea şi pentru naşteri. Moartea unei cântăreţe pe masa de operaţie a unui chirurg estetician chinez de acum câţiva ani i-a făcut să se răzgândească când vine vorba de serviciile medicale de la ei”, a spus doctorul Park Byong-choon.

Citeşte şi:

 

Latura urâtă a frumuseţii: meşe de plastic cusute pe limbă pentru a slăbi

 

Operaţia estetică „nasul turnul Eiffel”, în vogă printre chinezoaice

 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite