Metode prin care poţi masca zgârieturile inestetice de pe orice suprafaţă

Metode prin care poţi masca zgârieturile inestetice de pe orice suprafaţă

Zgârieturile de pe diferse suprafeţe pot fi mascate cu ajutorul unor produse la îndemâna oricui FOTO BrightSide

O mişcare neatentă poate lăsa zgârieturi inestetice pe lucrurile tale preferate. Însă nu trebuie să disperaţi sau să aruncaţi obiectele deteriorate. Puteţi scăpa cu uşurinţă de zgârieturile superficiale, folosind substanţe obişnuite de uz casnic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bright Side prezintă o serie de sfaturi utile care vă ajută să protejaţi diferitele suprafeţe împotriva deteriorării şi să faceţi ca orice obiect să strălucească ca nou.
 

Suprafeţele din sticlă

 
Puneţi pastă de dinţi (fără granule sau efect de albire) pe o dischetă de bumbac sau o bucată de pânză din bumbac şi frecaţi-o uşor pe suprafaţa sticlei, folosind mişcări circulare timp de aproximativ 10 secunde. Îndepărtaţi urmele de pastă de dinţi cu apă.
 
Aplicarea unui strat subţire de ulei vegetal pe o cârpă din microfibră sau pe un tampon de bumbac şi frecarea uşoară a suprafeţei pentru câteva secunde ajută la eliminarea temporară a zgârieturilor superficiale. Puteţi obţine acelaşi efect utilizând o cantitate mică de vaselină.
 
Faceţi-vă propria pastă de lustruire, amestecând bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de apă. Aplicaţi pe suprafaţa de sticlă şi apoi ştergeţi zona zgâriată folosind o bucată de ţesătură de bumbac sau lână. Înlăturaţi uşor pasta în exces cu o cârpă umedă.
 
Polish-ul de parbriz poate fi de asemenea eficient în eliminarea zgârieturilor pe suprafeţele de sticlă. Urmaţi instrucţiunile, dar asiguraţi-vă înainte că compoziţia chimică a produsului este potrivită pentru acest tip de suprafaţă.
 


Suprafeţele din piele

 
Luaţi ulei vegetal sau pentru bebeluşi şi aplicaţi-l pe suprafaţa zgâriată folosind un tampon de bumbac. Frecaţi uleiul pe suprafaţă în mişcări circulare şi lăsaţi-l să se usuce. Ştergeţi reziduurile de ulei cu o cârpă curată. Dacă este necesar, repetaţi procedura.
 
Altă modalitate de a masca zgârieturile pe o suprafaţă din piele este folosirea unui lac de unghii. Alegeţi o ojă care corespunde culorii pieii şi aplicaţi o cantitate mică în zona deteriorată cu o scobitoare.
 
De asemenea, puteţi elimina zgârieturile cu o ceară de piele specială. Alternativ, puteţi utiliza ceară obişnuită (de exemplu, adunată dintr-o lumânare). Se încălzeşte ceara şi se aplică pe zgârieturi. Ştergeţi suprafaţa deteriorată cu o cârpă de flanelă. Mascaţi urmele de ceară, acoperindu-le cu un marker sau cu cremă de pantofi de culoarea pielii respective.
 
 

Suprafeţele de lemn

 
Dacă aveţi de-a face cu zgârieturi pe lemn închis la culoare, iodul va ajuta cu siguranţă. Se diluează cu apă şi se aplică soluţia pe zonele deteriorate, folosind un tampon de bumbac. Dacă este necesar, finalizaţi prin acoperirea zgârieturilor cu lac.
 
altă opţiune este să luaţi jumătate de sâmbure de nucă şi frecaţi-l pe zonele afectate. Când zgârieturile se întunecă, ştergeţi-le cu o cârpă, apoi acoperiţi cu un lac incolor.
 
Dacă o suprafaţă de lemn este crăpată, poate fi reveni la aspectul original folosind maioneză. Puneţi maioneză pe un tampon de bumbac, aplicaţi-o pe zona crăpată şi, după eliminarea excesului, lăsaţi-o aşa timp de 2-3 zile. Lemnul se va umfla puţin, determinând fisurile să se apropie.
 


Suprafeţele de plastic

 
Defectele de pe suprafeţele netede din plastic pot fi ascunse cu ajutorul unui uscător de păr obişnuit sau al unui pistol de încălzire. Setaţi-l la o putere minimă şi direcţionaţi fluxul de aer fierbinte de-a lungul lungimii zgârieturilor. Dacă este necesar, măriţi temperatura până când semnele vor începe să dispară. Aşteptaţi 10-15 minute, apoi lustruiţi suprafaţa pentru a face zgârieturile complet invizibile.
 
Polish-ul auto pot fi de asemenea eficient în restaurarea obiectelor din plastic deteriorate. Îndepărtaţi orice murdărie din zona afectată, apoi aplicaţi produsul. Finisaţi prin şlefuirea suprafeţei cu o cârpă moale fără scame.
 

 

Suprafeţele metalice

 
Deoarece există multe tipuri de suprafeţe metalice, pot fi necesare abordări diferite pentru restaurarea lor. Pentru a scăpa de zgârieturile de pe bijuterii, este mai bine să folosiţi serviciile unui bijutier profesionist. Pe de altă parte, suprafeţele deteriorate din oţel inoxidabil pot fi tratate cu succes acasă.
 
Zgârieturile de pe oţel inoxidabil pot fi eliminate cu un o pilă buffer pentru unghii
Alternativ, puteţi utiliza calităţile abrazive ale unei paste de dinţi obişnuite. Aplicaţi-o în zona afectată şi frecaţi cu o perie moale sau cu o cârpă moale de-a lungul texturii metalului. Ştergeţi pasta de dinţi rămasă cu o cârpă umedă curată.
 
În timp ce experimentaţi cu oricare dintre metodele de mai sus, reţineţi că nici unul dintre ele nu va ajuta la eliminarea zgârieturilor profunde. În astfel de cazuri, este mai bine să consultaţi profesioniştii sau să înlocuiţi produsul deteriorat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările