Legătura dintre consumul de cafea şi migrene: avertismentul cercetătorilor de la Harvard

Legătura dintre consumul de cafea şi migrene: avertismentul cercetătorilor de la Harvard

Consumul a mai mult de trei căni de cafea pe zi poate declanşa migrene episodice, arată un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Harvard.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă suferiţi de migrene, s-ar putea să fie momentul să verificaţi cantitatea de cafea consumată zilnic. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că un consum mai mare de trei căni de cafea pe zi creşte substanţial riscul apariţiei migrenelor, rezultatele bazându-se pe analiza evoluţiei a 98 de persoane care sufereau migrene episodice, scrie dailymail.co.uk.

„Consumul uneia sau a două băuturi cofeinizate pe zi nu pare să crească predispoziţia de a dezvolta migrene, dar nu acelaşi lucru putem spune despre o cantitate mai mare“, spune Elizabeth Mostofsky, liderul grupului de cercetători de la Universitatea Harvard.

Cercetarea a arătat că un consum de trei cafele pe zi creşte riscul cu 40%, în timp ce cinci cafele ajung să crească riscul de a dezvolta migrene cu până la 161%.

Migrenele se manifestă prin ameţeli, greaţă şi dureri de cap. Episoadele pot dura de la patru la 72 de ore. Problema afectează mai multe persoane decât diabetul, astmul şi epilepsia combinate şi este a şasea cea mai frecventă cauză de dizabilitate din lume.

Cercetătorii, ale căror descoperiri sunt publicate în American Journal of Medicine, au spus că impactul cofeinei asupra migrenelor este complex, deoarece depinde de doză şi frecvenţă. Şi în timp ce poate declanşa un atac, poate avea şi un efect calmant.

Participanţii au completat jurnale de două ori pe zi, timp de şase săptămâni, raportând frecvenţa şi gravitatea migrenelor şi aportul de băuturi cofeinizate.

Deshidratarea, consumul de alcool şi deficitul nutriţional pot contribui de asemenea la apariţia migrenelor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările