FOTO Bizarele trucuri de înfrumuseţare ale împărătesei Sisi, testate în zilele noastre

FOTO Bizarele trucuri de înfrumuseţare ale împărătesei Sisi, testate în zilele noastre

„Nu aş fi putut face aşa ceva o zi întreagă, la fel cum făcea Sisi” FOTOGRAFII WIKIPEDIA

Astăzi, femeile au la îndemână o paletă largă de opţiuni când vine vorba de înfrumuseţare. De la reţete naturiste, la operaţii estetice, reprezentantele sexului frumos pot obţine, cu puţin efort şi sume variate de bani, aspectul fizic la care râvnesc. Frumuseţea era extrem de importantă şi pentru împărăteasă Sisi, iar programul său de îngrijire era unul strict.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă în secolul XXI bisturiul poate rezolva aproape orice neajuns fizic, în trecut lucrurile nu stăteau astfel. Împărăteasa Austriei, Elisabeth, cunoscută şi ca Sisi şi declarată la acel moment „cea mai încântătoare femeie din Europa”, uimea, în 1875, prin frumuseţea şi delicateţea sa. Fizicul său minunat se datora unui regim strict şi aproape nebunesc de înfrumuseţare, prin care a reuşit să captiveze, ani de-a rândul, atenţia curioşilor de pretutindeni. 
 
Daisy Goodwin, jurnalistă la cotidianul britanic Daily Mail şi una dintre femeile fascinate de rutina împărătesei Sisi, a încercat pe propria-i piele trucurile acesteia de înfrumuseţare. Împărăteasa Elizabeth era o adevărată fanatică a sportului, ridicând greutăţi în fiecare dimineaţă, înainte de a-şi pune corsetul, care îi strângea talia până când ajungea la 50 de centimetri.


 
Regimul de viaţă al împărătesei era unul deosebit de ciudat, care, însă, se zvoneşete că dădea rezultate: la 60 de ani, când a murit înjunghiată în inimă de un anarhist, Sisi încă avea o talie foarte subţire, deşi dăduse naştere la patru copii. Fotografiile care o înfăţişează la vârsta de 50 de ani stau mărturie pentru frumuseţea şi tonusul său. 

„Cu cât am citit mai mult despre Sisi, cu atât mă întrebam mai des dacă regimul său de frumuseţe dă rezultate în cazul femeilor moderne de vârstă mijlocie, mame a doi copii. Exista o singură modalitate prin care puteam afla acest lucru...”, a declarat Goodwin, care a decis să încerce bizarele trucuri ale fascinantei împărătese, care dormea cu mâinile legate deasupra capului pentru a lăsa sângele să se scurgă, iar braţele să-i rămână albe.
 
Sportul de dimineaţă
 
După o baie cu apă rece ca gheaţa la ora cinci de dimineaţă, Sisi avea parte de un masaj vioi care îi punea sângele în mişcare. 
 
„Pentru mine a fost un chin să mă trezesc atât de dimineaţă. De obicei, îmi încep ziua la ora şapte, cu un duş fierbinte şi o cafea, aşa că trezitul matinal a fost o nimica toată faţă de baia cu apă rece. Chiar dacă ţipetele mele au trezit toată casa, baia cu apă rece mi-a făcut pielea să strălucească, m-a scăpat de cearcăne şi m-a făcut să mă simt cu adevărat vie” , a spus jurnalista. FOTO Daily Mail
 
Deşi nu a găsit nicio maseuză disponibilă să-şi ofere serviciile la o oră atât de matinală, Goodwin a mărturisit că un masaj viguros cu prosopul a avut efecte la fel de bune. Fiindcă nu locuieşte într-un palat cu sală de gimnastică în dormitor, aşa cum avea împărăteasa, jurnalista a mers la o sală de sport locală şi a făcut rutina sportivă a lui Sisi cu ajutorul antrenorului personal. 
 
„Gimnastica a fost destul de uşoară, dar nu am putut ridica greutăţile pe care Sisi le ridica zilnic, de 20 de ori, decât o singură dată, până la nivelul bărbiei. Apoi m-am prăbuşit. Puterea acestei femei era impresionantă. După asta, am mers la călărie. Mai luasem lecţii de echitaţie în copilărie, însă după o oră şi jumătate de stat în şa, m-au durut muşchi pe care habar nu aveam că îi am. Nu aş fi putut face aşa ceva o zi întreagă, la fel cum făcea Sisi”, a mai adăugat aceasta. 
 
În afară de zeama de la carnea de vită fiartă servită dimineaţa şi doi biscuiţi uscaţi la amiază, împărăteasa Sisi nu consuma alt fel de mâncare pe durata unei zile.
 
Masca de păr din ou şi coniac
 
Femeia care se ocupa de părul împărătesei, baroneasa Feifalik, petrecea, uneori, o zi întreaga pentru a-i spăla părul acesteia. „Dichisirea” lui îi ocupa câte două ore, în fiecare dimineaţă. Feifalik folosea o combinaţie din 12 ouă şi o sticlă de coniac, pentru ca pletele lui Sisi să se păstreze moi, sănătoase şi strălucitoare.
 
„Am încercat reţeta neortodoxă de şampon a lui Sisi. Mirosea delicios, însă, după ce mi-am clătit părul, îl simţeam lipicios. Să nu mai spun despre miros. Soţul meu m-a întrebat de câteva ori bune dacă m-am apucat de băut”, a precizat Goodwin.


 
Baia în lapte de capră
 
Acesta era remediul împărătesei Elizabeth după o zi de petrecută în şa. Pentru a-şi păstra pielea fină, Sisi făcea băi în lapte de capră, iar în zilele în care era obosită după vânătoare, îşi înmuia trupul în ulei de măsline fierbinte, pentru relaxarea muşchilor.
 
Nu am turma mea personală de capre, aşa că a fost destul de greu să găsesc suficient lapte la supermarket cât să îmi permit să fac o baie. Am cumpărat cât am găsit, l-am dizolvat cu apă fierbinte şi asta a fost. Trebuie să spun că pielea mea nu a fost niciodată mai fină, a mai declarat jurnalista, adăugând că baia în ulei de măsline fierbinte ar fi fost mult prea costisitoare, aşa că a renunţat la idee.
 
Somn în prosoape umede
 
Sisi dormea cu prosoape umede şi calde înfăşurate în jurul taliei, crezând că asta o să o facă mai suplă. 
„Nu a fost tocmai confortabil şi nu am simţit că talia mea s-ar fi subţiat peste noapte, dar probabil, dacă faci acest lucru mai des, vei vedea rezultate”, e de părere jurnalista.
 
Albuş de ou sărat pentru balonare
 
Când se simţea balonată, Sisi bea cinci albuşuri de ou cu sare, în ideea de a-şi curăţa sistemul digestiv. 
 „Asta a fost cel mai scârbos lucru pe care l-am pus în gură vreodată. Am tras o duşcă de coniac după ce am înghiţit albuşul, altfel cu siguranţă aş fi vomitat. Ce-i drept, am avut un abdomen mai plat apoi, dar acest lucru se poate datora şi faptului că, după ce am mâncat acele albuşuri, nu am avut poftă de mâncare pentru câteva zile”, a spus Goodwin.

 
Mască facială din carne de vită
 
Împărăteasa Elizabeth era foarte grijulie când venea vorba de tenul său. Măştile cu carne de vită aveau menirea de a repara stricăciunile cauzate de expunerea la soare, vânt sau ploaie. Înainte de culcare, Sisi îşi acoperea faţa cu carne de vită, peste care îşi punea o mască făcută din piele de animal, menită să fixeze fleicile. „Pielea mea chiar arăta mai moale şi mai sănătoasă a doua zi”, a punctat jurnalista.
 
Concluzie
 
„După o zi în care i-am respectat ritualul de frumuseţe, pot spune că înţeleg de ce Sisi arăta atât de bine, dar şi de ce mariajul său era atât de nefericit. Nimeni nu poate trăi cu o femeie care îşi dedică fiecare zi înfrumuseţării”, a conchis Daisy Goodwin.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: