De ce nu este recomandat să adăugăm lapte sau zahăr în cafea: un nutriţionist explică efectele acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Efectele cafelei asupra organismului
Efectele cafelei asupra organismului

Nu există vreo modalitate de a testa reacţiile organismului la cafea dinainte de a o consuma, dar printre efectele secundare se pot număra: palpitaţiile, insomnia, nervozitatea sau chiar atacul de panică.

Organismul fiecărei persoane este unic, iar metabolizarea cofeinei se face în mod diferit pentru fiecare în parte. În timp ce unii oameni pot bea patru ceşti de cafea după prânz, se simt grozav şi noaptea au un somn excelent, o altă persoană ar putea bea o cantitate mult mai mică de dimineaţă, va avea palpitaţii şi nu va putea dormi noaptea, scrie huffingtonpost.com.

„Unul dintre cele mai puternice efecte fiziologice ale cofeinei este capacitatea de a stimula sistemul nervos pentru a produce adrenalină“, a explicat pentru HuffPost nutriţionistul Tamar Samuels.

Eliberarea adrenalinei în sânge creşte tensiunea arterială, batăile inimii şi activitatea aparatului respirator, toate acestea putând contribui la senzaţia de nervozitate pe care unele persoane o experimentează atunci când consumă prea multă cafea.

Legătura dintre cofeină şi aciditatea în organism

Deşi cafeaua poate fi considerată hrană pentru creier, nu acelaşi lucru putem spune atunci când vine vorba de aciditatea din stomac. Oamenii cu ţesut esofagian, stomacal şi/sau intestinal inflamat pot întâmpina anumite sensibilităţi la băuturi care provoacă aciditate, întâmpiniând senzaţia de arsură, a explicat nutriţionistul. 

De ce nu este recomandat să punem lapte în cafea

Specialistul avertizează că laptele adăugat  în cafea creşte aciditatea. De asemenea, zahărul sau îndulcitorii artificiali adăugaţi în cafea pot provoca de la indigestie, la creşterea în greutate sau chiar diabet de tip 2.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite