VIDEO Cum ne spălăm corect pe mâini pentru a evita răspândirea germenilor

VIDEO Cum ne spălăm corect pe mâini pentru a evita răspândirea germenilor

Spălarea corectă a mâinilor poate face diferenţa

Experţii în domeniul sănătăţii revin cu sfatul de a ne spăla cât mai des mâinile. Fie că este vorba despre coronavirus sau gripă, igiena mâinilor este una dintre cele mai eficiente metode de a opri răspândirea germenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spălarea mâinilor în mod corect, de mai multe ori pe parcursul zilei, ne ajută în lupta cu germenii. Optzeci la sută din infecţiile comune sunt răspândite prin intermediul mâinilor, conform Centrului american pentru controlul răcelilor, gripei şi a altor infecţii.

„Spălarea frecventă şi corectă a mâinilor este absolut necesară după intrarea în contact cu orice obiect posibil contaminant, după consumarea sau manipularea alimentelor, folosirea telefonului, mersul la baie sau atingerea diferitelor suprafeţe“, recomandă Kuljeet Chattha, specialist american în sănătate publică.

Paşi esenţiali pentru spălarea mâinilor:

Umeziţi mâinile cu apă caldă.

Aplicaţi săpun lichid.

Frecaţi mâinile timp de cel puţin 20-30 de secunde.

Frecaţi încheieturile şi spaţiile dintre degete.

Clătiţi-vă bine mâinile timp de 10 secunde sub apă caldă, folosind în continuare o mişcare de frecare.

Uscaţi-vă mâinile cu prosoape de hârtie.

Folosiţi prosoape de hârtie pentru a deschide uşa.

Dacă nu există săpun disponibil, folosiţi prosoape de hârtie pentru a îndepărta murdăria, apoi folosiţi o soluţie cu cel puţin 60% alcool.

Spălaţi-vă mâinile imediat ce ajungeţi acasă.

 

Greşeli pe care ar trebui să le evitaţi:

Nu treceţi cu vederea obiectele de acasă, de la locul de muncă şi din locuri publice pe a căror suprafaţă s-ar putea afla germeni: jucării, tastaturi, mânere, butoane, telefoane mobile, mese, birouri, întrerupătoare, cuptoare cu microunde, fierbătoare, etc.

Nu uitaţi să vă spălaţi pe mâini după ce v-aţi suflat nasul, aţi tuşit sau strănutat, aţi dus gunoiul, aţi schimbat scutecele copilului, aţi îngrijit pe cineva care este bolnav, aţi acordat primul ajutor, aţi introdus sau eliminat lentilele de contact, aţi folosit aţă dentară, aţi hrănit sau mângâiat animale de companie.

Învăţaţi copiii să se spele corect pe mâini!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: