Cei mai longevivi şi mai sănătoşi oameni din lume: secretul tribului Hunza

Cei mai longevivi şi mai sănătoşi oameni din lume: secretul tribului Hunza

Oamenii din tribul Hunza trăiesc peste 100 de ani FOTO Shutterstock

Într-o vale din munţii Himalaya - Hunza - la 2.438 metri altitudine, în nordul Pakistanului, sunt câteva sate cu case sărăcăcioase, dar vesele şi colorate, în care trăiesc cei mai longevivi, cei mai sănătoşi şi cei mai fericiţi oameni de pe planetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Izolaţi de "civilizaţie", de malluri, poluare şi tablete, oamenii Hunza duc o viaţă simplă. În prezent, în jur de 80.000 de suflete trăiesc în această comunitate, împrăştiată în Munţii Hindukuş. Pe lângă faptul că vorbesc o limbă proprie - Burushaski -, care nu este înrudită cu nicio altă limbă, oamenii Hunza mai au ceva în comun: trăiesc mai bine de un secol.

Cei mai mulţi trec lejer de 100 de ani, media longevităţii fiind de 120 de ani. Deşi nu există niciun document care să dovedească acest lucru, unii spun că au fost câţiva bătrâni care au ajuns la 150 de ani. În plus, reuşesc acest lucru fără vizite la spitale, medicamente sau vitamine sintetice.

Citeşte aici care e secretul oamenilor din tribul Hunza.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: